24 september, 2018

Suzuki uppgraderar och skaffar ny panel

Suzuki uppdaterar två av sina viktigaste modeller, DF175A och DF150A, och förser dem även med ny valbar färg. Dessutom lanserar motorföretaget en helt ny multifunktionspanel.

Det var vid båtmässan i Genua som Suzuki lanserade nyheterna. Både DF175A och DF150A baseras på ett kraftigt 2,9 liters, fyrcylindrigt motorblock. De har en hög kompression på 10.2:1, vilket ger ett rejält vridmoment och därmed god acceleration.

Båda de nya motorerna är dessutom försedda med Suzukis Semi-Direct Air Intake System för att ge effektivare motorkylning, en O₂ Sensor för att optimera förbränningen och en knackningssensor för ökad tillförlitlighet. Suzuki har även förbättrat motorernas balans genom att flytta motorernas gravitationscentrum framåt.

För att även förbättra bränsleeffektiviteten har båda motorerna Suzukis fina Lean Burn Control System, som är designat för att ge låg bränsleförbrukning särskilt vid marschfart. Det görs även genom att bedöma kommande bränslebehov under rådande förhållanden. Enligt Suzuki kan det ge en besparing på upp till 14% för DF175A jämfört med nuvarande DF175 och en förbättring på 7% för DF150A jämfört med nuvarande DF150.

Bland tillvalen finns bland annat trollingsystem, Suzuki Easy Start System och Keyless Start System.

En kul nyhet är att Suzuki även lanserar vissa motorer med lacken ”Cool White”, det gäller inte minst de bärbara, mindre motorerna: DF6A, DF9.9B, DF15A och DF20A.

Suzuki lanserar även en ny Multi-function Display (SMD7, SMD9, SMD12, SMD16). Målet är att ge maximal uppkoppling och kontroll över båten till båtföraren.

Bland funktionerna märks kartplotter, radar, fish finder och väderinformation via Internet. Dessutom visas all motordata från Suzukimotorer.