22 oktober, 2018

Ny importör för Sargo på Västkusten

Harry Hansson Marincentrum AB är ny importör för finländska Sargo båtar på Västkusten i Sverige. Försäljningen av Sargo på Ostkusten sköts som tidigare av Ina Marin AB i Täby.

– Det senaste året har vi sålt fler båtar än någonsin, med växande marknader bland annat i USA. Vår största enskilda marknad idag är den norska Västkusten, så vi vet att våra båtar passar perfekt också till den svenska Västkusten med mycket båtliv och skärgård. Sargo båtar är gjorda för långa säsonger och aktivt bruk. Vi tillverkar fem olika modeller från 25 till 36 fot, säger vd Thomas Sarin.

Harry Hansson Marincentrum AB har funnits i över 50 år. Sedan tidigare arbetar företaget med försäljningen av flera mindre båtar, bland annat Flipper och Uttern. Försäljningskontoret med utställningshall ligger i det anrika varvsområdet vid Kornhalls färjeläge i Göteborg. Vd Niclas Hammarstrand berättar att Harry Hansson Marincentrum AB kan erbjuda en helhetslösning för alla Sargo-kunder.

Bilden: Sargo 31 Aft Door.

Sarins Båtar är ett av Finlands äldsta båtvarv och har tillverkat båtar i över 50 år. Familjeföretaget grundades år 1967 av Edy Sarin som startade verksamheten som snickare och byggde båtinredningar för andra båtvarv. Företaget gjorde sig känd med den akterhyttsbåten Minor redan år 1976 och har exporterat till Sverige sedan början av 1980-talet.

Info: www.sargoboats.fi