12 december, 2018

Stor och rymlig dagtursbåt från Beneteau

Mitt i vinter slår Beneteau till och presenterar en helt ny och stor dagtursbåt. Nya Flyer 10 får världspremiär i Düsseldorf i januari och blir en storasyster till Flyer 8.

Flyer 10 är byggd för hela elva personer, som kan gotta sig i solen och njuta av stora utrymmen på fördäck och i sittbrunnen. Båten har även bra övernattningsmöjligheter, pentry, badrum och vattentoalett. Den passar därmed bra även för alla som vill kunna ta en längre tur med några övernattningar.

Enligt Beneteau har den här modellen en rad nyheter som gör att den skiljer ut sig från mängden. Den är modernt byggd och har bland annat Airstep 2 skrov för ökad komfort.

Båten är avsedd för utombordsmotorer, vilket ger fina utrymmen i båten och en sportig körkänsla. Största motorval är 2×350 hk, vilket ska ge en toppfart på 40 knop.

Fyra personer kan sitta i färdriktningen, två vid förarplatsen i var sin stol medan passagerarsidan har en bred soffa för ett par personer. De är alla väl skyddade av en rejäl vindruta med sidopaneler samt en stabil T-top eller bimini (tillval).

Båten har två dubbelkojer och ett rejält duschutrymme. Ljusflödet under däck är välplanerat med stora skrovfönster som även ger ljus in till midkabinen.

Inte minst med tanke på att detta är en fransk båt har den stora utrymmen för alla solälskare. Badplattformen är väl tilltagen och har gott om plats, även med dubbelmontage av utombordare. Det är också enkelt att nå ut till badplattformen från sittbrunnen.

 

Tekniska fakta

Längd:         9,95 m

Bredd:          3,35 m

Vikt:              5 243 kg

Bränsle:       2×400 liter

Vatten:         160 liter

Motorer:       max 2×350 hk

Info:              http://www.beneteau.com/en