13 december, 2018

Agapi Club tredubblades med digital bokningslösning

Agapi Club tillhandahåller en digital prenumerationstjänst på egentillverkade båtar i Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Mallorca. För att hantera bokningarna lanserade de i april 2017 en bokningslösning utvecklad tillsammans med Fastdev. I år har de haft 1 300 bokningsturer på flottans 22 båtar och vuxit med över 200 procent.

Agapi Club har utvecklat en modern lösning där de lånar ut sina egentillverkade båtar i form av en digital prenumerationstjänst. Innan de fick ett digitalt bokningssystem i april 2017 kunde de bara hantera en handfull medlemmar på testbasis. Nu har de en specialutvecklad plattform som gör att de kan skala upp snabbt och ser idag en tillväxt på 100 till 150 procent per år.

– Vi är snart uppe i 1 300 turer det här året, vilket vi tror är världsrekord med tanke på vår flotta på 22 båtar. Detta år har varit helt otroligt då vi har fått provköra konceptet och systemet fullt ut, säger Peder Asplund, vd på Agapi.

Agapis båtar har belönats internationellt och uppmärksammats av experter och erfaret båtfolk världen runt. Båtarna finns i olika storlekar och utföranden och är tillgängliga i Viggbyholm, Biskopsudden och Saltsjöbaden i Stockholm, Långedrag Marina i Göteborg, HSK Marina i Helsingfors, samt Port Calanova i Mallorca och snart även Porto Cristo. Nästa år räknar Agapi med att ha upp emot 35 båtar i prenumerationstjänsten.

Med Agapi Club kan båtsäsongen bli längre, man slipper underhåll och kan ha båt på flera ställen, samtidigt som att det är billigare än att äga en båt. Varje båt utnyttjas i högre grad och blir på så sätt en mer miljövänlig tjänst för människor som kanske skulle ha köpt en egen båt som står oanvänd större delen av året.

Agapis digitala bokningslösning är byggd på Fastdevs bokningsmotor som har anpassats och vidareutvecklats i nära samarbete. I den digitala plattformen kan Agapi sköta både kreditkortsbetalningar, bokningar och administration. Bokningsmotorn kan även hantera alla typer av kommande resurser som ska delas mellan ett olika platser och medlemmar.

– Vi är snart uppe i 120 medlemmar vilket innebär en tillväxt på 200 procent för 2018. Vi räknar med att detta fortsätter även under 2019 och kommer med hjälp av Fastdev även att bygga en mobilapplikation för snabbare hantering och utveckling av användarvänligheten, säger Peder Asplund.