8 januari, 2019

Boot Düsseldorf fyller 50 år med mer av allt

Boot Düsseldorf har vuxit till en unik position inför sitt 50-årsjubileum i januari 2019. Boot 2019 hålls 19–27 januari.

För första gången omfattar mässan över 2 000 utställare, jämfört med 1 923 utställare från 68 länder 2018. Alla siffror är imponerande med boot, som omfattar över 220 000 m2 i 16 hallar och lockar 247 000 besökare från 102 länder.

110 000 människor som testade förra året surfanläggningen The Wave.

I år är mässans tema ”Experience 360° Watersports”, ungefär ”Upplev 360° vattensport”. Mässan omfattar som vanligt allting från charter och finansiering till motor- och segelbåtar och yachter.

– Boot Düsseldorf är den enda branschmässan i världen som verkligen visar på mångfalden inom både användandet och tillverkningen av båtar. Med tillverkare från över 70 länder och drygt 1 500 segel- och motorbåtar på mässan vet vi att båtbranschen har hittat sitt hem på boot, säger mässchefen Petros Michelidakis.

Det här innebär att boot växer i betydelse även för båtbranschen själv. Enligt Michelidakis fungerar mässan redan som en B2B plattform, förutom att vara en riktigt stor utställning för konsumenter.

I år satsar mässan på fler upplevelser och samarbeten än tidigare.

Den engelska seglaren och marinaktivisten Emily Penn har inlett ett samarbete med boot Düsseldorf. Hennes kampanj ”Love your ocean” fokuserar bland annat på plaster i haven och vad vi kan göra för att komma till rätta med plastproblemet.

Andra och mer kända miljöförespråkare är Prince Albert II of Monaco Foundation och the German Ocean Foundation.

Bland själva båtarna är trenderna till 2019 års mässa inriktade på sådant som kommer från större lyxbåtar till det mer normala båtlivet. Exempel på sådana trender är allt fler tenderbåtar och så kallade chase boats.

Det starka intresset för motorbåtar håller i sig och växer. Motorbåtshallarna är fullbokade sedan länge.

På segelbåtssidan finns ännu fler riktigt stora lyxiga båtar med i januari. Bland andra från Oyster och Nautor’s Swan.

Fler nyheter:

Tech Zone – i anslutning till segelcentret i hall 15 hittar vi ett nytt teknikområde för högpresterande vattensporter. Tech Zone bjuder bland annat på korta videosekvenser, futuristiska produkter och eSailing. Här kan du ha ett expertsnack och förstås testa på de olika aktiviteterna. Så följ med ombord på en Volvo Ocean 65, en TP 52 eller sätt segel med Lina Rixgens på hennes Mini 6.50.

För 50 år sedan var det GPS:en som fascinerade seglarvärlden. Idag rör sig allt kring Foiling, Wingsails, design och alternativa sätt att bygga båtar. Vad är skillnaden mellan ett traditionellt segel och ett vingsegel? Hur kan en 44 fots katamaran åka på två foilspetsar? Var ligger skillnaden mellan L- och T-Foils? Många frågor som alla får svar på Tech Zone.

Succén ”The WAVE” finns förstås på plats. Vill du testa den verklighetstrogna djupvattensvågen? Boka en slot på thewave.boot.de