21 januari, 2019

Premiär för Nimbus T11 i Düsseldorf

Nimbus hade en mycket lyckad världspremiär för helt nya T11 på Boot i Düsseldorf. Den nya båten kommer även att visas i Göteborg och Stockholm på båtmässorna där.

Pressmeddelande:

T11 är Nimbus vision av den perfekta dag båten med ambitionen att förenkla livet till sjöss i kombination med aktivitetsanpassade sälskapsytor för familjer och vänner. Kort sagt betyder det ett stort loungeområde med justerbara sittplatser, solbäddar, utomhuskök, gyrostabilisering, ”joystick steering”, stuv i storlek XXL för redskap och leksaker och imponerande däckutrymme som ger en överväldigande rörelsefrihet. Förpackad i nutida skandinavisk design.

T11 är en 12,5 meter lång walk-around för utflykter där upp till 12 personer kan vistas ombord samtidigt med gott om utrymme för umgänge och aktiviteter samtidigt som den har plats för alla ombord att åka i färdriktningen vid högre farter.

– Vi ser en tydlig förändring i båtanvändning där nyttjandet sker mer effektivt under kortare perioder. Oftast handlar det om dagsturer eller weekend äventyr med övernattning då man vill umgås, koppla av och ha roligt tillsammans oavsett om det är med familj eller vänner. Nya T11:an är designad för att tillgodose dessa behov fullt ut. Den erbjuder fler möjligheter för umgänge, avkoppling och aktiviteter ombord. Fyra personer kan övernatta i två rymliga kojer och båten är medvetet fullproppad med funktionalitet för ett extra komfortabelt liv till sjöss, säger Jonas Göthberg, kommersiell direktör på Nimbus Boats Sweden AB.

I designprocessen ställde man sig frågan ”Hur spenderar vi de bästa dagarna på havet tillsammans med ett stort sällskap?” Svaret var stora flexibla sällskapsytor, gott om utrymme att röra sig, bra solskydd som täcker större delen av båten, flera platser att ligga och sola på eller att sitta på. Stora kylförvaringar för dryck och mat, ett rejält utomhus kök med grill. Stor badplattform med gott om plats för flera personer att vistas samtidig och slutligen ett extra stort men lättåtkomligt stuvutrymme för prylar och leksaker.

– I design-, och utvecklingsprocessen har vi medvetet fokuserat på “simplicity” och ”easy living” för alla ombord. Det omfattar att enkelt och bekvämt kunna äntra och lämna båten, lasta båten, färdas i båten, vistas ombord samt att äga båten. Allt som har med din Nimbus att göra skall  känna självklart oavsett aktivitet. När det är enkelt blir vi mer avkopplade och kan fokusera på båtupplevelsen, säger Mats Jacobsson, teknisk direktör på Nimbus.

Hjärtat i båten är den så kallade lounge delen. En extra rymlig och multifunktionell sällskapsyta som enkelt anpassas för den aktuella aktiviteten som till exempel färd, sol, bad, underhållning, lunch och middagsbjudning eller en lugn lässtund i skuggan. Flexibiliteten kommer av att delar på soffor, bord och tak med enkla handgrepp kan roteras, fällas och skjutas till olika positioner beroende på önskad funktionalitet.

Lounge delen rymmer tre soffor och ett stort bord som beroende på position fungerar som solbädd eller sittgrupp i färdriktning alternativt vända mot varandra. Utomhusköket har kökslådor med servis, diskho med varmvatten och plats för gas häll eller elektrisk grill. Det stora stuvutrymmen på drygt 2500 liter med hydraulisk öppning är lätt åtkomligt på akterdäck. Det rymmer allt man kan tänka sig som SUP, Sea bob, wakeboard, biscuit eller en uppblåsbar gummibåt. Badplattformen och akterdäcket är väl tilltaget och rymmer lätt flera personer samtidigt.

Förarplatsen är ombonad på typiskt Nimbus manér, har extra mycket förvaringsutrymmen och plats för tre personer att åka i färdriktning. På fördäcket ryms en soldivan och solbädd. Likt 9 serien har 11:an också en stor lastlucka till för-kabinen. Tack vare båtens breda relings-sarger kan fördäcket användas som sittplats för umgänge.

Under däck finns två separata kabiner med plats för 2+2 vuxna eller en familj på 4 personer. Rymlig toalett och dusch med ståhöjd.

 

Fart och sjöegenskaper.

11 serien har ett helt nytt välbalanserat, luftsmort stegat skrov med goda högfartsegenskaper i kombination med låg planingströskel. Förskeppet är vasst för att lätt klyva vågorna och har en väl tilltagen “flare” som leder bort vattenspray och gör därmed åkturen torrare. Båten är som standard utrustad med två Mercury Verado V8 300 och fartregistret ligger på 20–40+ knop. För den som vill åka ännu fortare kan T11:an utrustas med tre Mercury Verado V8 300 och då skall båten enligt beräkningarna göra drygt 50 knop. Båten kan även utrustas med inombordare.

T11 är en modell i Tender-serien som är en ersättare till den framgångsrika Nova serien. Till skillnad från Nova, som främst var avsedd för en skandinavisk målgrupp, så är Tender serien avsedd för en bredare målgrupp genom att tillgodose behoven i Sydeuropa, Oceanien och USA.

Nimbus T11 är en rymlig och anpassningsbar dagbåt för det stora sällskapet. Det är en båt för de som värdesätter sjöduglighet, smart funktionalitet, användarvänlighet och omsorgsfull nutida skandinavisk design.

Pris från EUR  235 000 ex VAT

 

Snabbfakta

Nyutvecklat luftsmort stegad skrov

Minimal planingströskel och knivskarpt förskepp

Byggd för exceptionell sjöduglighet och körkänsla

Maxfart +40 knop, marschfart register 20-40 knop

Rymlig loungedel och multifunktionell sällskapsyta

Stort utomhus kök med grill*, kylskåp och/eller ismaskin*

Elektriskt utskjutbart solskydd på akterdäck*

Fusion HIFI system med subwoofer*

Akterstuv på 2500 liter för redskap och leksaker

Cockpit med plats för 3 personer och instrumentbräda med plats för två 12 tums plottrar

2 + 2 sängplatser fördelat på förkabin och mittkabin

Separat toalett med dusch

Stor lastlucka på fördäck

Integrerade solpaneler i T-top*

Solbädd med soldivan på fördäck*

Joy stick steering*

Gyrostabilisering*

Humphree active stabilisering*

Diesel generator och luftkonditionering*

Möjlighet till trippel montage 3 x 300 hk Mercury Verado V8

*extrautrustning

 

Tekniska fakta

Längd:         12,40 m

Bredd:         3,46 m

Vikt**:          5 600 kg

Djupgående :                   0,9 m

Bränsletank:                   850 liter

Vattentank: 135 liter

Hålltank:      80 liter

CE kategorier:                B10, C12 max 12 personer

Kojplatser:   2 + 2

Maxfart:       +40 knop

Motoralternativ

Mercury Verado              2×300, 2×350, 2×400, 3×300

Volvo Penta V8 CE 2×430

Volvo Penta D4 2×300

Volvo Penta D6 2×400

Info:             www.nimbus.se