24 januari, 2019

Uttern lanserar ny 5,23 m dagtursbåt

På Båtmässan i Göteborg och Allt för sjön i Stockholm blir det premiär för helt nya Uttern T53. Det är en sportig dagtursbåt med plats för sex personer.

Pressmeddelande:

Med en personlig karaktär är Uttern T53 en värdig uppföljare till T51. Designen är i linje med Utterns nya generation båtar som visar upp en sportigare och mer spontan sida. Med en maxeffekt på 115 hk från Mercury kan upp till sex båtälskare njuta av en bowrider som är extra anpassbar och sportig.

Med hydraulstyrning, en flexibel yta i fören, gott om förvaringsutrymmen och klassens största bränsletank (110 liter) sticker T53 ut från mängden och erbjuder härlig komfort och äkta sjöglädje. T53 har bland annat vattenskidbåge för vattensport eller andra aktiviteter.

Fler finesser:

En flexibel sittbrunn i fören som kan omvandlas till en solbädd där man kan ligga och njuta av utsikten under färden.

En rakt igenom säker upplevelse tack vare den djupa sittbrunnen, höga fribord, snygga pulpitar i fören och en praktisk motorbrunnsbrygga. Barn och vuxna kan känna sig trygga oavsett om de sitter eller rör sig i båten och en tydlig ombordstigningsyta gör det lätt att gå ombord eller gå i land.

Gott om rum för extra instrumentering och möjlighet att montera en 7” GPS/kartplotter på en elegant och ergonomisk förarplats för den som är ute efter optimal och automatiserad motorprestanda.

Stora integrerade badplattformar med inbyggd ankarförvaring och badstege.

En snygg dragbåge för vattensport.

Gott om smarta stuvutrymmen från för till akter, allt ifrån stuvar under sätena i för och akter och i konsolen till praktisk förvaring av mindre föremål vid passagerarplatsen.

En sittbrunn där man kan umgås eller äta en bit mat med hela besättningen samt två snurrbara stolar med lårstöd och ett teakbord (tillval).

Ett glasfiberfundament till förar- och passagerarstolen för en förbättrad körupplevelse.

En praktisk sprayhood med komplett kapell som skapar ett avskärmat utrymme och skyddar mot regn.

Konfigurering med en rad olika Mercury-utombordare, från 80 till 115 hk vid enkelmontage.

Uttern T53 kan fås med Premium Edition som innehåller förlig solbädd, sittbrunnsbord med teaklaminat, vindrutetorkare om styrbord, hamnkapell och förtöjningspaket. Premium Edition innehåller också elektronikpaketet med 7” Simrad NSS evo3 GPS/kartplotter, Fusion-stereo och DAB-radiopaket med antenn. Premium Edition har kortare leveranstid och är i snitt 10 % billigare än att köpa varje tillval för sig.

Uttern T53 kommer att presenteras på Båtmässan i Göteborg (2–10 februari) och på Allt för sjön i Stockholm (2–10 mars).

 

Tekniska fakta

Längd:         5,23 m

Bredd:          2,17 m

Vikt:              640 kg

Bränsle:       110 liter

CE-klass:     C

Motor:           115 hk

Info: www.uttern.com