Generationsskifte med Askeladden P79 Weekend

Med lanseringen av den stängda kabinbåten P79 Weekend vill Askeladden revolutionera standarden som dessa båtar mäts efter. Moderna skrov, nya akterdäckslösningar, bättre komfort i styrhus och större kabinfaciliteter bidrar till en förbättring av standarden för mindre kabinbåtar. Båten får världspremiär på Båtmässan i Göteborg.

Pressmeddelande:

P79 Weekend är en stängd kabinbåt som, nu i högre grad än någonsin, är designad för bekväma dagsturer och övernattning. Vi har tagit tag i de brister som funnits hos de stängda kabinbåtarna i detta avseende och förbättrat konceptet avsevärt med innovativa designlösningar.

P79 Weekend har fått ett helt nytt och modernt skrov med två steg, integrerat motorfäste och djupare V-botten – vilket gör skrovet betydligt mer komfortabelt, tar bort det mesta av planingströskeln, minskar behovet av motorkraft, ökar toppfarten och förbättrar bränsleekonomin.

Ett överordnat mål för P79 Weekend var att göra den till en funktionell och behaglig båt för dagsturer och övernattningar. Därför har vi lagt ner mycket planering på komforten för förare och passagerare.

I nya P79 Weekend sitter alla passagerare bekvämt och har en bra överblick. Om man ska tillaga en enkel måltid är det inga problem och föraren erbjuds en mycket överskådlig och ergonomiskt utformad förarmiljö.

Kabinbåtar i denna storleksklass har traditionellt saknat en avskild förkabin med en fungerande dörrlösning, saknat stickkoj och haft antingen öppna eller trånga toalettlösningar.

För att ändra på detta är faciliteterna föröver avskilda från dagrummet i styrhuset med en praktisk skjutdörr, båten har en stor och rejäl dubbelkoj föröver och en stickkoj med en extra kojplats. Kabinerna är ljusa och trivsamma med ljusinsläpp från skrovfönster och det stängda toalettutrymmet har tillräckligt med plats och ergonomi för att fungera som det är tänkt.

Vi har hämtat inspiration från Askeladden-båtarna i den framgångsrika ”C-serien” och erbjuder nu ett modernt akterdäck med en umgängesvänlig och flexibel sittgrupp, integrerad bords- och solplatslösning, fällbar rygg så att man kan skapa en solbädd på badplattformen, smidig passage ut till den stora badplattformen och möjlighet att gå från styrbords sida till babords sida av badplattformen.

Sittbrunnen i aktern har ett integrerat kapellgarage så att du kan stuva undan kapellet utom synhåll när det är en riktigt fin och solig dag.

 

Tekniska fakta

Längd:         7,85 m

Bredd:          2,80 m

Vikt:              cirka 2500 kg utan motor

Bränsle:       230 liter

Vatten:         100 liter

Hålltank:      40 liter

Personer:    8

CE-klass:     C

Motor:           200–300 hk

Fart:              Cirka 41 knop med 250 hk

Bränsleförbrukning med en marschfart på 20–30 knop: Cirka 1,4–1,7 l/Nm

Info:              www.askeladden.no

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*