Sunseeker bygger nytt 80-90 fots flaggskepp

De engelska lyxbåtsvarven satsar allt djärvare för att bygga de ultimata yachterna. Nya yachten ” Project 8X” från Sunseeker International blir något alldeles extra.

Med en totallängd på 80–90 fot (24-27 m) blir Sunseeker 8X varvets nya flaggskepp. På båtmässan i Düsseldorf släpptes en del detaljer, men det mesta förblir hemligt om denna superyacht som enligt planerna ska sjösättas hösten 2020.

Project 8X har en helt ny design som visar hur kommande generationer från varvet ska se ut. Det involverar även byggteknik och konstruktion, det vill säga sådant som inte framgår av de illustrationer vi kan visa här intill.

Den nya yachten blir fundamentalt annorlunda än dagens yachter från den kinesiskt ägda båttillverkaren. Båten får strikta linjer och extra stor innervolym, en öppen planlösning och en stor ”Beach Club” fyra gånger större än på en traditionellt designad yacht. På den stora badplattformen finns det plats för ett antal leksaker, inklusive en Williams 460 SportJet och en JetSki samt hållare för några SeaBob. Dessutom kan ägaren välja att hänga på en hydraulisk, nedsänkbar plattform på ytterligare 3,2×2,5 m.

Yachten är designad för ett mycket bekvämt liv på sjön med högsta komfort och underhållningssystem i toppklass. TV-systemet bygger på en 140 tums skärm. Här finns också gott om platser att koppla av, sola och bada.

Boutrymmena är anpassade för åtta gäster i eleganta och rymliga kabiner plus en besättning på fem personer med egen inkvartering.

2 reaktioner till “Sunseeker bygger nytt 80-90 fots flaggskepp”

  1. Den angivna längden kan inte stämma med båten på bilden. Det måste vara 80-90 fot som menas. Specifikationerna om vilka mindre båtar som kan lyftas med är i underkant och proportionerna stämmer inte med en 240 fots båt (80-90 meter) titta bara på solbädden i fören… Men även andra nämner båten som 80-90 meter så gissningsvis har Seeker missat något i korrekturen eller skickat med fel bild.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*