31 januari, 2019

Elbåtsentreprenören ​Konrad Bergström gästar Båtmässan

Entreprenören och visionären Konrad Bergström är grundare och VD för X Shore, den svenska tillverkaren av högpresterande, helt eldrivna båtar. Konrad gästar Båtmässan i Göteborg.

Med teknik, design och klimatsmart tänkande ligger X Shore i absolut framkant för en ny våg av moderna elbåtar. I mitten av januari, på båtmässan in Düsseldorf i Tyskland, hade X Shore uppmärksammad världspremiär på sina senaste båtar, Eelex 6500 och Eelex 8000. Eelex 6500 har Skandinavienpremiär på årets Båtmässa i Göteborg.

Konrad Bergström är gäst på Båtmässans stora scen, fredagen, den 8 februari kl. 17:00. Han kommer att avslöja vad som driver honom som entreprenör, hur man tänker som entreprenör och varför han återkommer till båtvärlden med full kraft efter en framgångsrik karriär i teknikbranschen.

Burton, Quiksilver, Urbanears, Marshall och nu X Shore, är några av de varumärken och produkter som har Konrad Bergström som gemensam nämnare.

Under 1990-talet lanserade Bergström livstils- och actionsport-varumärket Quiksilver i Sverige och han var även den största aktören för den snabbt växande sporten Wakeboard.

I början av 2000-talet grundade Bergström Zound Industries, med de tekniska och moderiktiga hörlurarna Urbanears, ett, på den tiden, helt nytt sätt att lyssna på musik och Sveriges snabbast växande företag genom tiderna. Under samma era lanserades också de väldesignade och kabelfria högtalarna Marshall, som har gjort stor succé världen över.

Bergström har återvänt till båtlivet med varumärket X Shore, en av elbåtmarknadens mest omtalade båtar. Samarbeten med bland annat Chalmers Tekniska Högskola, Rolls Royce och Storebro gör den snabba utvecklingen hos X Shore möjlig. På Chalmers arbetar man med nästa generationens drivlina och representanter från Chalmers kommer att finnas tillgängliga i X Shores monter under Båtmässan.

Info: www.batmassan.se