19 februari, 2019

Största seriebyggda båten någonsin på Allt för sjön

Hallberg-Rassy 57 ställs ut på Allt för sjön i Älvsjö, Stockholm 1–10 mars. Den över 18 m långa segelbåten är den största seriebyggda båten som någonsin visats på Allt för sjön.

Helt nya svenskbyggda Hallberg-Rassy 57 står för hög prestanda och lätthanterlighet på långa färder. Med en formgivning som låter så motsägelsefull som modern och klassisk på samma gång har båten sin egen karaktär. Båten har elegant språnglinje kombinerat med upprest stäv och akter, fylligt akterskepp, dubbla roderblad, dubbla rattar, integrerat bogspröt och stor utfällbar badplattform. Den har tio m3 stuvutrymme på däck.

Tack vare Hallberg-Rassys begrepp med knappsegling utförs all seglingshantering genom att trycka på knappar och inte med muskelkraft. Detta gör det möjligt att hantera största båten med minsta besättningen.

Inredningen bjuder på mängder med ljus, stuvutrymmen och bekvämlighet. Interiören är byggd i ljus europeisk ek med horisontell ådring. Båten är utrustad med bland annat diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare, anläggning för tillverkning av färskvatten från saltvatten, luftkonditionering, stort elverk på 17,5 kW, vinkällare, två TV-apparater, varav en fällbar på 50 tum, två frysar och två kylar med mera. Detta är en milätare för långfärdsegling med mycket komfort.

Båten har en totallängd om 18,44 m och kostar fullt utrustad cirka 25 Mkr.

I Båtliv nr 1, som ges ut 22 februari, testas Hallberg-Rassy 57.

Info: https://www.hallberg-rassy.com/sv/batar/nyhet-hallberg-rassy-57/