20 februari, 2019

11 m RIB för över 50 knop

Ett samarbete med ett bildesignföretag har resulterat i detta fartmonster. Det är en italiensk 11 m RIB god för över 50 knop och med 740 hk under motorhuven.

Axopar är inte unika i sitt samarbete med Brabus Marine. Flera andra båttillverkare har liknande samarbeten även om få har varit lika framgångsrika som Axopar.

Den italienska båtbyggaren SACS och ABT, stylingföretag som samarbetar med bland andra Audi och VW, har tagit fram denna muskelbåt med lyx. Sacs Strider 11 ABT Sport Master Limited Edition lanserades på BOOT i Düsseldorf i januari.

Båten har en aggressiv design i svart med kolfiberförsedda neoprentuber. Både skrov och däck är lackade i mattsvart, något som extrema sportbilar brukar ha som kännetecken.

Även alla detaljer ombord är racinginspirerade med lyx och sportig känsla i fokus. Reglagen och hela instrumentbrädan är tydligt racinginspirerade med raffinerade detaljer.

Till skillnad från många andra nyare båtar har Den här RIB:en, som är designad av Christian Grande Design Works för Sacs Marine, har i stället dubbla bensin inombordare. Det gör att båten har en rejäl badbrygga förutom stora utrymmen på däck.

 

Tekniska fakta

Längd:         11,0 m

Bredd:          3,73 m

Djup:            0,7 m

Bränsle:       530 liter

Tuber:          hypalon och neopren.

Vikt:              4 500 kg

Motor:          max 740 hk

Toppfart:      +50 knop

Pris:              5,2 Mkr

Info:              www.sacsmarine.it