America’s Cup-legendaren Dennis Conner till Allt för sjön

En verklig legendar i den internationella seglarvärlden, Dennis Conner, kommer till båtmässan Allt för sjön för att avslöja världspremiären av en ny internationell nationstävling med elitseglare.

Allt för sjön, 1–10 mars på Stockholmsmässan, får i år verkligt storfrämmande. Den amerikanske seglarveteranen Dennis Conner, 76, kommer på ett exklusivt besök första mässhelgen, 1–3 mars.

Conner har deltagit i 28 VM-tävlingar och tog bronsmedalj i OS 1976. Störst uppmärksamhet har han rönt genom sitt framgångsrika deltagande i seglartävlingen America’s Cup som han vunnit inte mindre än fyra gånger: 1974, 1980, 1987 och 1988. Så det är inte särskilt konstigt att han fått smeknamnet ”Mr America’s Cup”, eller för den delen att han prytt omslagen till både Time Magazine och Sports Illustrated.

Nassau, Bahamas 7 dec 2013
Star Sailors League Finals
Official Prize giving: Dennis Conner
Photo: ©SSL/Carlo Borlenghi

Före 80-talet var det oftast amatörer som deltog i America’s Cup, men Conner lyfte deltagandet till en helt ny nivå med krav på träning året runt, vilket blev en återgång till de professionella besättningar som präglat tävlingen fram till 30-talet. Dennis Conner deltog i America’s Cup sista gången 2003, 61 år gammal. 1993 valdes han in i America’s Cup Hall of Fame. Nu är alltså Conner i färd med att lansera en helt ny internationell seglingstävling: SSL Nations Gold Cup. En tävling mellan nationer som representeras av sina allra bästa seglare.

– Vi är hedrade över att Dennis Conner besöker Allt för sjön och är förväntansfulla att få vet allt om den nya internationella nationstävlingen som han ska inviga. Hans medverkan och möjligheten att få prata med honom är ett unikt tillfälle för alla seglarintresserade, säger Allt för sjöns projektchef Hanse Thorslund.

Dennis Conner deltar i Allt för sjöns pressträff klockan 11 på öppningsdagen 1 mars, och håller dessutom en egen presskonferens kl. 12 samma dag. Det kommer att finnas tillfälle för enskilda intervjuer. Inbjudan till pressträffen kommer senare i veckan.

Allt för sjön på Stockholmsmässan i Älvsjö 1–10 mars är Sveriges största båtmässa. En plats för alla som älskar att vara på sjön och vill njuta av storslagna båtar, vackra segelbåtar, snabba motorbåtar och unika träklassiker. Spännande föredrag och massor av innovativa nyheter och tillbehör. Den äventyrlige kan testa vattensporter i vår storsatsning Water Park.

Info: www.alltforsjon.se

 

Bilden:

Seglarlegendaren Dennis Conner, 76, som kan skryta med hela fyra America’s Cup-segrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*