22 februari, 2019

Sverigepremiär för Brabus Shadow 500 Black Ops på Allt för sjön

Efter en välbesökt premiär i Düsseldorf är det dags för Brabus Shadow 500 BLACK OPS Limited Edition 1 of 28 att visas för första gången i Sverige. Premiären hålls i Nimbus monter på Allt för sjön, som pågår 1–10 mars.

Namnet ligger knappast som en smekning på tungan. Men om man uttyder hela namnet – Brabus Shadow 500 BLACK OPS Limited Edition 1 of 28 – så är det en Axopar Brabus i svart som tillverkas i en begränsad upplaga på 28 enheter. Axopar har hittills varit mycket skickliga i att använda sin plattform med några få modeller för att få varumärket att växa och synas på olika sätt.

Brabus Shadow 500 ska positioneras i lyxsegmentet för 30 fots sports-weekender marknaden. Denna handplockade båt ska, enligt tillverkaren, förknippas med Brabus lyxigt kundanpassade bilar i miljonklassen och dyrare.

Axopar och Brabus lanserade sitt samarbete i Düsseldorf 2018. Axopar tog med sig sitt kunnande från båtbranschen och Brabus stod för ett gediget kunnande från bilbranschen och ett mycket starkt varumärke.

Båten är handlackad med hög precision, vilket är en av förklaringarna till båtens höga pris. De totalt 28 båtar som ska tillverkas årligen har ett grundpris på 209 500 Euro inklusive motorer men exklusive moms i respektive land. I Sverige bör det betyda cirka 2,8 Mkr momsad och klar.

Båten är byggd enligt principen ”inga kompromisser”.

– Att bygga, lackera och polera den här båten enligt våra specifikationer för Limited Edition ställer väldigt höga krav. Det arbetet kan inte utföras av robotar utan är ett handarbete som kan ta upp till sex månader för att få fram den finish som vill kräver, säger Jan-Erik Viitala från Axopar och Brabus Marine.

– På samma tid som det tar att bygga en enda Brabus Shadow 500 BLACK OPS Limited-Edition ”1 of 28” hinner vi bygga totalt 30 stycken standard Axopar 28!

Båten byggs med bland annat förstärkningar i kolfiber i akterspegeln för att klara 2×250 hk. Även stringers, delar av instrumentpanelen och fler andra delar är tillverkade i kolfiber.

Alla Brabus Shadow 500 är fyllda med modern teknik som till exempel ISM (intelligent steering module) med integrerad trimplanskontroll, bogpropeller och ljudanläggning. Beslagen har en yta i titan och alla dynor specialgjorda av Brabus i exklusiva material.

Som standard är båten bland annat utrustad med en 12 tums Garmin GPSMAP 8412 Touch Chart Plotter. På tillvalslistan finns en Garmin Radar 18HD+ i svart, Scout Sea-Hub med WiFi / 3G / USB Mobile Router. Dessutom får varje kund på köpet en Garmin Quatix5 Sapphire GPS Smartwatch.

 

Tekniska fakta:

Längd:      9,18 m

Bredd:      2,90 m

Vikt:          1 840 kg

Bränsle:    280 liter

Personer: 6

Toppfart:  +50 knop

Motorer:   2x Mercury ProXS 250 CMS XL

Skrov:      Tvåstegat med 20 graders V-form

Pris:         från 209 500 Euro plus moms, inklusive motorer

Info:          https://brabusmarine.com/