27 februari, 2019

Eldrivna Eeltrek 8000 – elbåt med hytt

Den har en mycket originell design, båten med det nya spännande konceptet Eeltrek 8000. Det är en 8 m elbåt med sovhytt som lanseras på Allt för sjön 1–10 mars.

Eeltrek 8000 visas som detaljerad grafik samtidigt som kabinen visas i skala 1:1 uppbyggd i företagets monter.

Eeltrek 8000 är en av världens första högpresterande elbåtar. Kombinationen av fart och lång distans i en eldriven båt gör X Shores båtar unika. Idag når de, enligt tillverkaren, en toppfart på 40 knop och ett fulladdat batteri tar dig en distans upp till 100 Nm.

Hydrodynamiken är viktig för att få teknologin att fungera. X Shore har ett samarbete med Rolls Royce för att testa fram högpresterande skrov, axel, propeller och roder. Detta i kombination med båtens planande egenskaper ger ett minimalt motstånd i vattnet, vilket resulterar i högre fart och längre räckvidd. Designen är inspirerad av den sydamerikanska elektriska ålen, som har ett stort huvud, mindre bakdel och rör sig fort och kraftfullt genom vattnet.

X Shores grundare, serieentreprenören Konrad Bergström, har tagit sin långa erfarenhet av entreprenörskap till marinbranschen för att utveckla marknadens mest tekniskt avancerade och hållbara elbåtar.

– Det är entreprenörernas och innovatörernas uppgift att hitta lösningar för ett modernt liv med minsta möjliga påverkan på miljön. På X Shore strävar vi efter att använda de hållbaraste materialen och den mest avancerade tekniken för att nå vårt mål att leda segmentet för högpresterande elbåtar med respekt för miljön, säger Konrad Bergström.

X Shore ställer ut på båtmässan Allt för sjön med en innovativ mässmonter, som helt och hållet präglas av X Shores tre hörnstenar; design, teknologi och hållbarhet. Besökarnas upplevelse tas till en högre nivå i den genomtänkta montern. Roboten ”Furhat” fungerar som värd och kan svara 100 procent rätt på alla frågor om X Shores båtar.

I en del av montern kan man uppleva X Shores ledord ”tystnadens kraft” (elbåtar är ljudlösa!), där besökaren välkomnas till ett göra ett avbrott i stressen genom en upplevelse för alla sinnen med visuella bilder, egenkomponerad havsinspirerande musik, dofter av tjära och upplysande grafik om teknik, design och X Shores syn på hållbarhet.

X Shores senaste uppmärksammade lansering, den 6,5 m högpresterande elbåten Eelex 6500, visas upp i montern tillsammans med flera detaljer av båtarna, bland annat ett upp och nervänt skrov för att demonstrera den energieffektiva hydrodynamiken.

X Shore Monter Allt för sjön: AG35 & AG38