27 februari, 2019

Sverigepremiär för COX V8 dieselutombordare

Den 1 mars sker Sverigepremiären för CXO300 på Allt för sjön i Älvsjö av importören Diesel Power. Denna 300 hk dieselutombordare har tagits fram i samarbete med motorutvecklare från kända brittiska Formel 1-stall och en teknik anpassad för marinmotorer.

Pressmeddelande:

Cox Powertrain har tagit fram världens mest kraftfulla dieselutombordare. Med en effekt på 300 hk i Light Duty Commercial-rating förväntas CXO300 skaka om marknaden för marinmotorer rejält.

CXO300 är främst utvecklad för planande yrkestrafik som snabbt behöver nå hög fart, exempelvis kommersiellt fiske, tenderbåtar, charterbåtar och skärgårdstrafik. Den har utombordarens långa livslängd och låga TCO, men med dieselmotorns alla fördelar.

För kustbevakning, sjöräddning, polis och militär är de främsta driftfördelarna tillgång och bunkring av bränsle, säkerhet och tillförlitlighet, 25–30 procent längre räckvidd, enkel installation och service. Dieselutombordare har alltså en klar fördel jämfört med motsvarande bensinalternativ.

Fördelar med CXO300 jämfört med motsvarande bensinutombordare:

– Väsentligt lägre bränsleförbrukning (minst 25 %)

– Lägre underhållskostnader

– Längre serviceintervall (1 000 h, service på land)

– Förväntad livslängd: 2–3 gånger så lång

– Markant bättre totalekonomi (TCO/Total Cost of Ownership)

CXO300 är framför allt utvecklad för marina ändamål. Den bygger på en 4-takts V8 60° på 4,4L med Commonrail-teknik och Twin Turbo byggt på aluminiumblock. Förmodligen kommer CXO300 mest användas i dubbel- eller trippelinstallationer. Cox kommer att erbjuda två olika reduktioner, 1,23:1 alternativt 1,46:1, samt tre rigglängder (25”, 30” och 35”), alla med möjlighet till joystick med dynamisk positionering, GPS och cruise control. Service överallt, dygnet runt Cox framgång hänger tätt samman med företagets servicetänk och ett nätverk som består av 40 av världens mest kända specialister inom marin dieseldrift i 60 länder. Dessa backas i sin tur upp av 400 återförsäljare över hela världen för att säkra högsta möjliga servicenivå. Oavsett var i världen företagets kunder befinner sig ska de inte behöva uppleva driftstopp till följd av motorproblem. Och om ett fel inte kan åtgärdas inom rimlig tid, finns Cox motorutbytesprogram. Allt är tillgängligt via en mobil app för att säkra service med en enkel knapptryckning, dygnet runt.

Info: www.dpower.se