1 mars, 2019

Helt nytt båtkoncept från Capelli

Bowriders är kvicka båtar med mycket attityd och körglädje. Därför var Capelli strävan att kombinera bowriderns smidighet och sportighet med RIB-båtens snabba och fina sjöegenskaper.

Pressrelease:

Capelli presenterar en revolutionerande nyhet för båtlivet. Tempest BR 65 är inte vilken RIB-båt som helst, utan starten på ett helt nytt båtkoncept.

Den nya modellen är konstruerad för vardaglig användning. Tempest BR 65 är lättmanövrerad med kompakt storlek och sportiga egenskaper, vilket gör att den passar perfekt både för fartfylld vattensport och lugna dagsutflykter.

Designen är snygg med moderna linjer och den grå färgen förstärker sportigheten. Däckets konstruktion påminner om en bowrider, men det är utbyggt med två stora plattformar i aktern som är perfekt integrerade med båtens däck och skrov. Det gör att man kan använda ett annars svårutnyttjat område av båten.

Aktern har en stor soffa med ryggstöd som kan placeras på två olika sätt och användas mot både fören och aktern. En välvd vindruta ramar in båtens centrala förarplats. Förarplatsen är ergonomisk och har även en passagerarstol med justerbart ryggstöd. Dessutom går det att sätta in ytterligare stolar och ett bord i anslutning till förarplatsen för att få ett trevligt sällskapsutrymme.

Bland tillbehören finns ett praktiskt solskydd som kan fällas ihop i ett dolt utrymme och som täcker förarplatsen och kylskåpet. Genom öppningen i mitten av vindrutan kommer man fram till fören, där det finns två bekväma soffor som kan utökas med extra dynor.

Standardfärger är Arctic Grey på glasfiber och Military Grey på tuberna.

Tekniska fakta
Längd:         6,50 m
Bredd:         2,52 m
Bränsle:       220 liter
Vikt:             1 000 kg
Info:             https://www.kgkmotor.se/products/affarsenhet-marin/capelli/