5 mars, 2019

6,3 m daycruiser med stor sittbrunn

Finska AMT presenterar en helt ny daycruiser på 6,3 på Allt för sjön. 210 DC kan bli en storsäljare i mellanklassen.

Båten har ett modernt 20 graders V-format skrov. Det är enligt tillverkaren ”designat för mycket säkra sjöegenskaper utan att pruta på körglädjen för den krävande föraren”.

Skrovet har ett högt gångläge och en stor o skyddad sittbrunn, något som uppskattas inte minst av barnfamiljer som vill känna trygghet ombord. Den nya modellen är dock inte bara tänkt för dagsturer utan två personer kan övernatta ombord.

AMT levereras som regel med en omfattande standardutrustning. Det innebär i det här fallet spotbelysning, plats för kemtoalett, öppningsbara fönster och en hög ytfinish. Båten har även gott om rejäla stuvutrymmen med bland annat fenderförvaring på båda sidor (2+2).

Motorbrunn och boxar för tampar med mera ligger i samma nivå och det finns plats för en kyllåda. Förarmiljön är genomtänkt och lättöverskådlig med höga och bekväma stolar som enkelt kan vridas bakåt mot sittbrunnsbordet för att skapa en stor social yta. Soffa, stolar och dynor är klädda i ett sobert, vattenavstötande tyg.

Den öppningsbara vindrutan och trappans centrala placering ger en lätt och säker passage mellan sittbrunn och fördäck och en enkel åtkomst till ruffen.

AMT säljs i paket med Suzuki utombordare på 150–200 hk med sju års garanti. Samtliga har Suzukis egna elektroniska reglagesystem. Standardutrustningen är omfattande med exempelvis SeaStar hydraulstyrning och trimplan samt detaljer som gångjärn på alla luckor, däckslucka och låsbart tanklock. Dessutom finns en mängd utvalda tillbehör.

 

Tekniska fakta

Längd:      6,30 m

Bredd:      2,40 m

Motor:      150–200 hk

Vikt:          1 000 kg

Personer: 7

Pris:         555 000 kr med Suzuki 150 hk

Info:          https://www.kgkmotor.se/products/affarsenhet-marin/amt/