5 mars, 2019

Sunseeker lanserar snabb och bekväm tender

En snabb och elegant RIB är det allra senaste från den engelska båttillverkaren Sunseeker. Hawk 38 heter den fräcka nyheten som kallas för en ”high-performance day boat”.

Sunseeker återgår därmed till sina rötter. Företaget härstammar från racing och har bland annat tagit fram olika stegade och dynamiska skrov i samarbete med Fabio Buzzi Design, innehavare av 43 världsrekord i fortkörning och 55 VM-titlar!

Den nya båtmodellen ska klara en toppfart på 62 knop i fritidsutförande ”out of the box” med standard två stycken Mercury R400 utombordsmotorer tillsammans med Mercury Racing Digital Zero Effort utrustning. Skrovet är optimerat för att dra fördel av den allra senaste tekniken, vilket förutom goda prestanda ska ge kunderna lägre servicekostnader.  För den som vill åka riktigt fort finns även andra motoralternativ.

Det helt nya skrovet från FB Design är en patenterad konstruktion med skum och en ”anti-dive” stäv, vilket inte enbart ska göra båten osänkbar utan även motverka och minska såväl vibrationer som ljud till ett minimum. Båten har Hypalon 866 STAB tuber som standard för att skapa maximal stabilitet och göra båten enkel att ta sig ombord ifrån kajer och vid ankring.

Det är nog ingen allt för avancerad gissning att båttillverkaren avser att sälja den här båten som tender till superyachts. Därför finns en hel palett med olika färger och textilier. Företaget säger att det knappast kommer att tillverkas två likadana Hawk 38.

Designen ombord omfattar ett rejält soldäck i fören med ett originellt solskydd, en U-soffa akteröver och ett stort bord i kolfiber som snabbt och enkelt kan stuvas undan.

Förarplatsen är centralt placerad med dubbelböjda, ventilerade glas med en svart, svepande hard top i kolfiber.

Navigationsutrustningen kommer från Simrad och omfattar bland annat en 16-tums Evo 3 touch screen multifunktionsskärm med GPS och Wi-Fi. Simradskärmen är även kopplad till ett CZone DC kopplingssystem för att hantera alla system ombord inklusive batterier, pumpar och LED navigationsljus. Även Lumishore LED-lysen kan hanteras via Simradskärmen.

Under förarplatsen finns toalett.

Akter om förarplatsen finns fyra specialgjorda racingsäten från FB Design. De har 120 mm stötabsorberande och elektrohydrauliska stötdämpare för att ge bra komfort.

Akteröver finns en bänk med plats för tre personer, utrymme för kyl med mera.

Info: www.sunseeker.com