11 mars, 2019

Flipper Marins hemsida hackad

Flipper Marin i Viggbyholm fick sin hemsida hackad första måndagen efter Allt för sjön. Alla besökare möttes av kinesiska tecken i stället för erbjudanden om nya båtar och motorer.

Det var när personalen på Flipper Marin kom tillbaka efter Stockholms båtmässa måndagen 11 mars som deras helt nya hemsida visade kinesiska tecken.

Så här ser det ut efter att sidan blivit hackad:

– För oss är det här riktigt jobbigt. Vi har betalat mycket pengar och vi har gjort allt vi kan för att det här ska hända plus mycket arbete i flera veckor, säger Christer Rexholt, försäljningschef på Flipper Marin.

Sidan är kapad via Google och via en sökning där möts man av kinesiska tecken. Hemsidan publiceras via en plattform på WordPress senaste version.

Klickar man på den svenska texten under de kinesiska tecknen så ser allt OK ut, men flera sidor återstår att rensa innan allt är OK.

– Så sent som för 1,5 vecka sedan la vi på den senaste versionen av WordPress som ska vara den säkraste. Vi använder samma byrå som sköter Volvo, Bilia och HM, den heter Zitac Solutions och finns i Göteborg, säger Rexholt.

För tillfället håller sex personer på att städa hemsidan dygnet runt hos leverantören. Händelsen är anmäl till Datainspektionen.

Info: www.flippermarin.se

Så här ska sidan se ut: