4 april, 2019

Fairline Yachts visar ny Squadron 68

Brittiska Fairline Yachts har fått upp farten ordentligt efter några svåra år ekonomiskt. Nu visas de första bilderna på nya Squadron 68, som får världspremiär på Cannes Yachting Festival i september.

Förra månaden lämnade den sista Squadron 65 anläggning i Ipswich i England och gav därmed plats till den nya Squadron 68. Det första skrovet är redan under byggnation vid Fairlines nya fabrik i Hythe vid Southampton.

För designen svarar den prisbelönta italienska båtdesignern Alberto Mancini tillsammans med Vripack, som är känt för sina yachter men även varit med och tagit fram nya Anytec A30.

Squadron 68 är en lyxig skapelse med modern design. Från början hette den nya modellen Squadron 64, men tack vare ökade mått och en stor flybridge har modellnamnet ändrats för att spegla den verkliga storleken. Squadron 68 erbjuder offers 12% mer utrymme på nedre däck och 5% större utrymmen på huvuddäck med salongen samt 10% större flybridge än hops företrädaren Squadron 65.

Genom att förlänga badbryggan med 2,5 fot (cirka 75 cm) på Squadron 68 har båten fått mer plats för vattenskotrar, en jolle och andra leksaker. Här finns också plats att ha en miljö i beach-club stil. Ombord finns även stora utrymmen för en stor matplats med pentry, en VIP-kabin och en ägarkabin, stora stuvutrymmen med mera.

Squadron 68 finns i flera varianter med tre kabiner och dagutrymmen samt fyra kabiner.

Den nya modellen är Fairline Yachts mest exklusiva båt hittills. Företaget är välkänt och stod under många år för motorbåtar i yppersta klass, men det drabbades av ekonomiska problem efter den ekonomiska nedgången i världsekonomin för cirka tio år sedan. Nu är dock Fairline tillbaka med flera spännande modeller.

Info: www.fairline.com