3 maj, 2019

Topp tolv till Marstrand GKSS Match Cup

Tolv team är kallade – ett kommer att kunna titulera sig världsmästare. Nu är hela startlistan till sommarens stora seglingsfest, GKSS Match Cup, klar.

Pressmeddelande:

– Världsklass rakt igenom, säger Marcus Dunér, som är evenemangsansvarig.

3–7 juli 2019 kommer det av avgöras. Vem blir mästare i den spektakulära M32-serien då Marstrand står för finalvärdskapet?

Sedan en tid är de elva främsta på rankingen klara för start – i tävlingen där kolfiberkatamaranerna når toppfarter i 25 knop – däribland tre svenska team.

Nu är det spikat att nummer tolv blir en högt meriterad skeppare. Det handlar om 29-årige Taylor Canfield från Junfruöarna, som på sin meritlista bland annat har en världmästartitel i matchracing, har vunnit Long Beach Yacht Club´s Congressional Cup vid fyra tillfällen och dessutom var en av initiativtagarna till America`s Cup-teamet Stars & Stripes Team USA.

Nu blir det tuffast möjliga motstånd i det salta havet utanför Marstrand.

Exempelvis från regerande världsmästaren, australiensiska Torvar Misky och britten Ian Williams, sexfaldig vinnare. En tredje toppkandidat är OS-seglaren, nederländska Pieter-Jan Postma, som ser fram emot att besöka den svenska västkusten.

– Är enormt förväntansfull inför finalen, där en väldigt utmanande bana väntar oss, men som också som vi i vårt team känner oss väldigt komfortabla med, säger ”PJ”.

Dessutom får aldrig svenska team i vana hemmavatten räknas bort. Team Essiq Racing Team, med Nicklas Dackhammar som skeppare, är rankad som nummer 1 inför sommaren seglingsfest. Bakom finns även Holmberg Racing Team (6) och Berntsson Sailing Team (7).

– Det känns väldigt bra att hela startfältet nu är spikat och att det dessutom innebär att världens vassaste team kommer att bjuda på spektakulär idrott i toppklass det år Marstrand firar 25 år som matchracingarena, säger Marcus Dunér.

Ranking och startlista:

 1. Nicklas Dackhammar, Sverige, Essiq Racing Team.
 2. Ian Wiliams, Storbritannien, GAC Pindar.
 3. Yann Guichard, Frankrike, Spindraft Racing.
 4. Harry Price, Australien, Down Under Racing.
 5. Torvar Mirsky, Australien, Mirsky Racing Team.
 6. Måns Holmberg, Sverige, Holmberg Racing Team.
 7. Johnie Berntsson, Sverige, Berntsson Sailing Team.
 8. Markus Edegran, USA, Team Torrent.
 9. Phil Robertson, Nya Zeeland, China One Ningbo.
 10. Pieter-Jan Postma, Nederländerna, Sailing Team NL.
 11. Daniel Björnholt, Danmark, Youth Vikings Denmark.
 12. Taylor Canfield, Jungfruöarna.

Bilden: Taylor Canfield Team Canfield från GKSS Match Cup Sweden 2018.