16 maj, 2019

Toppmodern dagtursbåt med allt extra

VQ40 heter den senaste modellen från Vanquish. Den är byggd i högsta kvalitet med kolfiber och ett speciellt skrov.

Den nya båten finns för antingen inombordare eller utombordare. I båda fallen är Vanquish VQ40 helt byggd i kolfiber med ett skrov designat av Bakewell-White i Nya Zeeland och design från Guido de Groot. Med andra ord en lite superyacht.

Enligt tillverkaren kommer den här nya modellen att revolutionera motorbåtsindustrin. Det är kanske att gå väl långt, men Vanquish Yachts visar hur fint det kan bli när man blandar förstklassigt hantverk, i det här fallet från Nederländerna, med ett stegat skrov och internationellt gångbar design. Varvet menar att det här är en båt som inte minst tilltalar alla som älskar bilar.

Vanquish är redan ett varv som har fått mycket beröm för sina motorbåtar i aluminium, som levereras till kunder över hela världen. Men det viktigaste är inte alltid att bygga stora båtar och Vanquish ser en stark efterfrågan även för lyxbåtar under 45 fot.

Illustrationerna här intill visar hur den nya båten kommer att se ut.

Motoriseringen blir i standardutförande 2×320 hk Volvo Penta D4 dieselmotorer med DPI-drev och en toppfart på 40 knop. Alternativet är 2×440 hk Volvo Penta D6 dieselmotorer som ökar toppfarten till 46 knop.

Den som vill ha utombordsmotorer kan välja olika versioner med Mercury Verado. Standard är 2×225 hk (toppfart 35 knop) eller 3×350 hk (51 knop). Den som vill åka riktigt snabbt kan köpa en ”Veloce-modell” med 3×400 hk (54+ knop).

Båtens design omfattar gott om sittplatser för upp till 14 personer som även har gott om plats att röra sig ombord. Båten är även utrustad med en transparent T-Top.  Under däck finns en kabin med dubbelkoj, dusch och toalett.

Info: www.vanquish-yachts.com