Fullt hus i nytt hus

Hela Årsta Segelsällskaps hamnplan vimlade av borgarråd, representanter från Södermalms stadsdelsförvaltning, Skönhetsrådet, Stockholms Hamn, Exploateringskontoret, Kustbevakningen med flera när det nya klubbhuset invigdes i strålande sol.

En som också sken som en sol var vice ordföranden Hans Loewy:

– Det här nya huset är en framtidssatsning som vi gjort för våra medlemmar och inte minst för våra ungdomar, säger Hans. Vi har idag mer än 30 ungdomar i vår verksamhet och dessutom samarbetar vi med fyra andra båtklubbar här i Årstaviken. Deras ungdomar är välkomna hit och får delta i våra aktiviteter, bland annat i seglingar här utanför 1 – 2 gånger i veckan. Vi har hyggligt med båtar, bland annat Laser, Flipper och Optimistjollar. Vi hoppas också att det nya klubbhuset ska bli en samlingspunkt för dem och att de kan komma ner här och ”hänga”.

Hur har ni finansierat det nya huset?

– Huset har kostat 2,9 Mkr. Vi har lånat en del och dessutom har vi under flera år fonderat pengar till nybygget. Vi lyckades även sälja det gamla huset som nu är krog en bit här ifrån.

Ni anses vara den båtklubb i Stockholm som kommit längst när det gäller miljöfrågorna. Ni har fått många besök av andra klubbar som visat intresse för ert miljöarbete.

– Ja, det stämmer, 35 båtklubbar har varit på besök. Vi har ca 150 båtar som vi tar upp och av dem är i dag 135 stycken antingen blästrade eller bottenfärgsförseglade. De andra är på G och det är inga problem att få medlemmarna att förstå vikten av ett aktivt miljöarbete. Det är en fin anda i klubben och nu känns det extra bra när vi har lyckats ro detta bygge iland, säger en glad Hans.

Text & foto: Bengt Anderhagen

En kommentar till “Fullt hus i nytt hus”

  1. Ja verkligen en trevlig em på invigningen av ÅSS nya klubbhus som gick i idiella båtklubbars anda
    Hälsar Ray Johansson ordf i ligna båtsällskap

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*