Ny sjöled längs Jungfrukusten

Den första pilgrimsleden på vatten är klar med Jungfrukusten som en del. Det blir officiellt när St Olav Waterway invigs i juni med bland annat en båteskader som leds av den åländska galeasen Albanus.

Den kvalitetssäkrade leden går efter prickad led, med kontrollerade djup och förbättringsarbeten gjorda längs vägen. Färden längs leden går via historiskt förankrade platser, med nya attraktioner som paketeras för att attrahera nya besökare till trakten.

Vid invigningen finns chansen att ta sin egen båt i en båteskader som följer leden. Man kan även känna vind i seglen på galeasen Albanus, där det går att boka plats.

Bakgrund om projektet (Söderhamns kommuns webbplats): http://www.soderhamn.se/sidor/bo-bygga-miljo-och-trafik/samhallsutveckling-och-planering/aktuella-utvecklingsprojekt-samhallsplanering/st-olav-waterway—pilgrim-pa-havet.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*