6 juli, 2019

Dackhammar och Holmberg klara för VM-kvartsfinal

Nicklas Dackhammar och Måns Holmberg gör succé på GKSS Match Cup Sweden med tre raka segrar var och är nu klara för lördagens kvartsfinaler.

– Vi har precis vunnit tre raka matcher mot Pieter-Jan Postma. Det var jättebra segling och vi ser fram emot kvartsfinalen. Det kommer bli tuffare i helgen, säger Nicklas Dackhammar, Essiq team.

Måns Holmberg var först ut bland svenskarna och gjorde processen kort i sitt återkval. Dansken Daniel Bjørnholt och hans lag besegrades med klara 3-0.

– Det känns jättebra. Att få segla kvartsfinal för första gången här på Marstrand är fantastiskt. Vi seglade bra, men behöver utveckla starterna till kvartsfinalerna där teamen är mer erfarna, säger Måns Holmberg.

Under eftermiddagen var det Essiq teams tur och de slog ut Nederländernas Pieter-Jan Postma med ett klart övertag. Imorgon möter teamet brittiska Ian Williams. Och humöret är på topp.

– Den här arenan på västkusten är helt fantastisk vi har haft jättebra vind och solen skiner, säger Nicklas Dackhammar.

I Nordea Women’s Trophy ligger de svenska teamen i topp efter dagens Round Robin. Lovisa Karlsson slog Anna Östling i det sista och avgörande racet och stod därmed som dagens slutsegrare. Karlsson fick fördelen att välja sin semifinalmotståndare som blev Celia Wilson (NZ).

Seglingsfesten på Marstrand fortsätter med kvarts- och semifinaler under lördagen och avgörs med VM-final och final av Nordea Women’s Trophy på söndag.

Kvartsfinaler – GKSS Match Cup Sweden

Phil Robertson – Måns Holmberg

Taylor Canfield – Harry Price

Yann Guichard – Torvar Mirsky

Ian Williams – Nicklas Dackhammar

Semifinaler – Nordea Women’s Trophy

Lovisa Karlsson –Celia Wilson

Anna Östling – Olivia Price