6 juli, 2019

Två svenska team vidare till finaldag på Marstrand

Under lördagen tog Nicklas Dackhammar sig vidare till VM-semifinal i Match Racing. I damklassen slog Anna Östling ut australiensiska Olivia Price och är nu klar för final på Marstrand. Allt avgörs under söndagen.

– Det var två riktigt tuffa race mot Ian, vi levererar gång på gång och känner oss riktigt starka i Essiq team, säger Nicklas Dackhammar.

Västkustens Nicklas Dackhammar med Essiq team slog sexfaldiga VM-vinnaren Ian Williams (GBR) med två raka segrar. De är nu i semifinal i World Match Racing Tour. Vem som tar hem VM-titeln avgörs under morgondagen.

– Så som vi seglar nu så bör vi vara i en final imorgon, fem raka segrar under veckan. Vi startar bra och är snabba runt banan, säger Nicklas Dackhammar.

Fjolårsvinnaren Anna Östling med team Wings är vidare till morgondagens finalrace av Nordea Women’s Trophy. Om de får behålla titeln återstår att se efter morgondagens Match Race mot Celia Wilson (NZ).

För de övriga svenskarna, Måns Holmberg och Lovisa Karlsson tog det slut idag. Holmberg slogs ut mot Phil Robertson och Karlsson räckte inte till mot Celia Wilson.

Finaldagen söndag 7 juli

VM-semifinal

Nicklas Dackhammar (SWE)

Phil Robertson (NZ)

Taylor Canfield (USA)

Torvar Mirsky (AUS)

VM-final

Vinnare semi 1 – vinnare semi 2

Petit final

Förlorare semi 1 – förlorare semi 2

Final Nordea Women’s Trophy

Anna Östling (SWE) – Celia Wilson (NZ)

Petit final

Lovisa Karlsson (SWE) – Olivia Price (AUS)

Info: