1 augusti, 2019

VM-fest på havet och folkfest på land i Lysekil

Lysekil Women’s Match, 5–10 augusti, lockar inte bara med segling i världsklass. Under evenemanget kan alla uppleva festivalstämningen i Havsbadsparken med konserter, prova-på-aktiviteter, serveringar och mycket mer.

Kärnan i programmet för Lysekil Women’s Match är seglingen där ett team kommer att koras till världsmästare. Men evenemanget rymmer mycket mer och programmet i evenemangsområdet skapar en folkfest för alla besökare på land.

– Under de 15 år som gått sedan vi anordnade Lysekil Women’s Match för första gången har vi hela tiden utvecklat evenemanget för att locka nya besökare. Ett VM skapar en fantastisk stämning och alla är välkomna att hjälpa oss göra evenemanget till en härlig fest, njuta av god mat och ta del av allt som finns att uppleva i Lysekil, säger Anna Holmdahl White, Projektledare Lysekil Women’s Match.

Årets stora nyhet är Akterfickan, ett restaurangtält som är öppet för alla besökare. Här kan du njuta av god mat och följa de rafflande tävlingarna från första parkett. Upptäck spännande Asian Fusion Street Food, njut av vällagade svenska klassiker och ladda upp med After Sail på eftermiddagarna.

I evenemangsområdet finns utomhusserveringar, utställare, försäljning och aktiviteter som våra partners anordnar. På kvällarna blir det inte bara After Sail och högtryck för klubblivet på Havsbadet. Haaks gästar Måndagsklubben i Havsbadsparken. På scenen bjuder också Preem in till gratiskonserter från onsdag till fredag med Miss Li, Linnea Henriksson och sång och dans med Bamse & Lova.

Vid Jolle-bryggan finns Svenska Seglarförbundet och Lysekils Segelsällskap Gullmars kunniga instruktörer och erbjuder alla att följa med ut på en prova-på segeltur. På plats finns även Sweboat som med sin kampanj Upptäck Båtlivet erbjuder alla en prova-på tur på en motorbåt tillsammans med erfarna instruktörer. Allt är kostnadsfritt och den enda förkunskapen som krävs är att du kan simma.

Dessutom blir det flera fartygsbesök i evenemangsområdet, till exempel från M/T Mercurius, Svitzers bogserbåtar Vägverkets första hybridfärja Tellus och båtar från Kustbevakningen, Sjöfartsverket och SSRS.

Här hittar du hela programmet till Lysekil Women’s Match 2019: https://lysekilwomensmatch.se/aktiviteter/

Bild från Lysekil Women’s Match 2018. I år är tävlingen officiellt VM i matchracing. Foto: Dan Ljungsvik.