28 augusti, 2019

Fairline 33 – premiär i september

Här är nya bilder på en av Fairlines läckraste modeller – den helt nya F Line 33. Båten får världspremiär på Cannes båtmässa i september.

Engelska Fairline Yachts har i många år stått för lyxiga motorbåtar. Efter finansiella problem för ett par år sedan har företaget gjort en remarkabel omstart.

Det senaste exemplet är F Line 33. Båten får premiär på den flytande båtmässan i Cannes i september. Båten blir även den första modellen i företagets nya ”F-Line”. Toppfarten blir hela 45 knop med maximala motorer.

Båten är designad av italienska Alberto Mancini, som bland annat har belönats för Yacht Designer of the Year och World Yacht Trophies. Samarbetet har resulterat i en modern och komfortabel dagtursbåt med många av de kännetecken som finns påsenare års mest moderna båtar; svepande linjer, mycket glas och en tvär stäv.

Enligt tillverkaren har de redan fått över ett dussin order på den nya båten från sina återförsäljare. Standardmodellen kommer att utrustas med en Volvo Penta motor med stern drive med dubbla dieslar från Volvo Penta som starkare alternativ. Den som vill köra riktigt snabbt ska även kunna ladda med dubbla bensin V8-motorer.

Fairline 33 express cruiser, som inte ska förväxlas med den gamla modellen Fairline Targa 33, är den andra modellen efter varvets omstart. Tidigare har de presenterat Targa 63 GTO och helt nya Targa 43 Open.

Tekniska fakta

Längd:         9,99 m

Bredd:          3,5 m

Djup:            0,87 m

Vikt:              6,6 ton

Bränsle:       680 liter

Vatten:         220 liter

CE-klass:     C

Personer:    8

Kojer:           2–4

Motorer:       2 x Volvo Penta V6-240 petrol, sterndrive (480hp) 33 knots (est. max.)

2 x Volvo Penta D3-220 diesel, sterndrive (440hp) 33 knots (est. max.)

2 x Volvo Penta V8-430 petrol, sterndrive (860hp) 45 knots (est. max.)

2 x MerCruiser V8 8.2 430 petrol, sterndrive (860hp) 45 knots (est. max.)

Info:              www.fairline.com