4 september, 2019

Handburen GPS med maxade prestanda

Garmin GPSMAP 86-serien är en ny serie handburna navigatorer med navigation, global kommunikation, BlueChart g3 sjökort och anslutning till sjökortsplotter.

Pressmeddelande:

De kombinerar Garmins premium GPS-navigation med inReach satellit-kommunikation1. Både GPSMAP 86s och GPSMAP 86i kan läsa Garmin BlueChart g3 kartografi med integrerad Navionics data. GPSMAP 86 serien kan anslutas till Garmin sjökortsplottrar och instrument ombord för att streama båtdata i realtid inkl. djup, kurs, vattentemperatur mm. direkt till den handburna enheten. Enheterna har en tre tums färgskärm, flyter och är vattentäta2, så du kan även använda den som fjärrkontroll till din Garmin autopilot eller FUSION marina stereo.

GPSMAP 86i har Garmins inReach tvåvägskommunikation och platsspårning, så oavsett hur långt bort resan går kan du hålla kontakten med de som är kvar på land. Med den globala täckningen med Iridium® satellitnätet kan du kommunicera med valfritt mobilnummer, emailadress eller annan InReach-enhet samtidigt som du använder GPS för att registrera och dela din resa. Om du aktiverar LiveTrack, kan vänner och familj se var du är. GPSMAP 86i kan även kommunicera trådlöst mellan andra marina enheter och du kan då både skicka och ta emot meddelanden på sjökortsplottern med den handburna enheten förvarad på ett bekvämt ställe.

Du kan använda GPSMAP 86i för att utlösa ett SOS-larm. GEOS är världsledande inom nödlarmslösningar och övervakning. De har stöttat räddningar i mer än 140 länder och räddat många liv under processen. Och de finns tillhands dygnet runt, året runt för att svara på SOS, spåra din enhet och meddela rätt kontakter och räddningspersonal i ditt område. Därefter, när hjälpen är på väg, fortsätter GEOS att skicka sms fram och tillbaka med dig med uppdateringar och viktig information tills situationen är löst.

För att få tillgång till Iridiums nätverk och kommunicera med en GPSMAP 86i, krävs ett aktivt satellitabonnemang. Flera olika varianter finns att välja på för både individuella användare och grupper, och du som båtägare kommer uppskatta den flexibla månadslösningen som kan stängas av under lågsäsongen om så önskas.

Både GPSMAP 86i och GPSMAP 86s är kompatibla med BlueChart g3 sjökort med både Garmin och Navionics data. Med konturer ner till en fot på djupkurvorna ger en mer exakt bild av bottenstrukturen för bättre fiskekartor och mer detaljer i kanaler och hamnar.

Det är enklare än någonsin att hålla kontakten med en GPSMAP 86 ombord. Varje enhet har Wi-Fi®, ANT+ och Bluetooth för trådlös kommunikation och uppdateringar, inkl. smarta aviseringar när den är ihopkopplad med en kompatibel smartphone. Tillsammans med den kostnadsfria appen Garmin Explore, kan du ladda upp dina bästa waypoints, spar och rutter och få tillgång till fler funktioner. Dessutom stöder GPSMAP 86 serien Connect IQTM , där du kan ladda ner kostnadsfria appar, widgets och datafält för att anpassa din enhet. Varje ny handburna GPSMAP har ett inbyggt, uppladdningsbart lithiumbatteri med upp till 40 timmars batteritid i standardläge och upp till 200 timmar i expeditionläge med GPSMAP 86s. GPSMAP 86i har upp till 35 timmars batteritid vid 10 minuters spårningsläge och upp till 200 timmars batteritid i expedition-läge.

Pris för GPMSAP 86s och GPSMAP 86i 4 999 kr respektive 7 199 kr.

Info: www.garmin.com/marine

1 Satellitabonnemang krävs

2 Vattentät enligt IPX7