23 september, 2019

Elektriska utombordare från Yamaha

Även Yamaha kommer nu med tre elektriska utombordsmotorer för båtar. Den nya motorserien heter Electric Drive och är utformad för att ”kombinera båtglädje med miljövänlighet”.

Pressmeddelande:

Yamahas nya serie Electric Drive, som sträcker sig från sötvattenmodeller till den nya saltvattenmodellen, är både lätthanterade och bekväma att använda. Motorerna har inga betydande föroreningsutsläpp och håller en extremt låg ljudnivå. Med en Electric Drive kan båtentusiaster ge sig ut till sjöss och få ut mesta möjliga av sin dag på ett mycket säkert, modernt och miljövänligt sätt.

Den kompakta men kraftfulla nya M32-modellen har en rad funktioner som gör att din båt uppfyller alla dina behov, dag in och dag ut. M32 är det senaste tillskottet till serierna M20 och M26. Med M32 kan du enkelt sätta din Yamaha i vattnet med en tumrörelse och sedan ta upp den med bara en hand.

M32 har en mångsidig styrspänningskontroll och ett vridreglage, vilket gör det enkelt att manövrera båten. Den har mer kraft än någon annan elmotor och är nästan helt ljudlös, så du behöver aldrig oroa dig för att störa djurlivet – något som fiskare och naturälskare garanterat uppskattar.

Nyckelfunktioner för M32

 • Max 32 kg dragkraft
 • Kan fällas upp med en hand
 • Fäll/Förlängningsbar rorkult
 • Digital Maximizer™
 • Push-to-Test-mätare för batterinivå
 • Styrmotståndsreglering
 • Quick-Lock Cam Depth Adjuster (Snabbjustering av motorhöjd)
 • Kraftfull propeller
 • Oförstörbar kompositaxel
 • Häftig, tyst kraft

MX18 – Pålitlighet som kör 5x längre till ett överkomligt pris

Yamaha Electric Drive motorer är kända världen runt som de mest hållbara, pålitliga, kraftfulla elmotorerna med akterspegelfäste som finns till sjöss. MX-modellen tar detta arv till en ny nivå med sin Digital Maximizer™ som hjälper motorn att köras upp till fem gånger längre på en enda laddning.

Med hjälp av trollingmotorerna med variabel hastighet i MX18 kan du ställa in din exakta hastighet, och de ger bara så mycket kraft som du behöver, vilket hjälper till att spara på batteriet.

Nyckelfunktioner för MX18

 • Digital Maximizer™
 • Push-to-Test-mätare för batterinivå
 • Låsningsfästen för styrhandtag
 • Rorkult för handtag
 • Kraftfull propeller
 • Oförstörbar kompositaxel
 • Häftig, tyst kraft

MS20 – Saltvatten är hänsynslöst om din utrustning inte klarar det

Med sitt avancerade rostskydd klarar den nya MS20-modellen av även de tuffaste saltvattenförhållandena. Höljet är sandblästrat och täckt av aluminium för att förhindra oxidering och rost. Ett sista lager pulverlackerad färg ger motorn ett optimalt skydd.

MS20 har en intuitiv, lättanvänd utformning och ger 20,4 kg kraft och precisionsstyrning. Digital Maximizer ökar driftstiden och MS20 har oöverträffat rostskydd.

Nyckelfunktioner för MS20

 • Ytbehandlad drivenhet
 • Helt inkapslad elektronik
 • Offeranod
 • Digital Maximizer™
 • Push-to-Test-mätare för batterinivå
 • Justerbart fäste
 • Teleskopisk rorkult
 • Kraftfull propeller
 • Oförstörbart riggrör i komposit
 • Häftig, tyst kraft

Med sina befintliga Electric Drive-modeller M12, M18, M20 och M26 utvidgar Yamaha sitt utbud för miljövänlig båtkörning. Yamaha Electric Drive-motorer är perfekta för en mängd olika ändamål – från snabba turer till avkopplande fisketurer – och kan ta dig vart som helst, oavsett om du kör i sötvatten eller saltvatten. De är enkla att använda, tysta och alltid tillförlitliga och fulländar din dag på vattnet.