24 september, 2019

Företag donerar RAKEL-utrustning till Sjöräddningssällskapet

Crane Currency i Tumba har donerat en mängd kommunikationsutrustning till Sjöräddningssällskapet. De frivilliga sjöräddarna är beroende av en pålitlig kommunikation under sina insatser och den donerade RAKEL-utrustningen kommer att användas över hela landet.

– Idén till den här donationen fick vi eftersom vi har en kollega på Crane som själv är frivillig sjöräddare. Vi är så glada att kommunikationsutrustning som vi inte längre behöver kan användas för viktiga saker som att rädda liv till havs, säger David Llewellyn, säkerhetschef på Crane Currency i Tumba.

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som räddar liv till sjöss. Den består av 2 200 frivilliga sjöräddare som är beredda att rycka ut dygnet runt, året om – och deltar i cirka 80 procent av alla räddningsinsatser som görs.

Sjöräddningssällskapet har 73 räddningsstationer och fler än 230 räddningsbåtar längs Sveriges kuster och i våra största sjöar. Allt arbete bedrivs ideellt med hjälp av medlemsavgifter, gåvor och donationer.

RAKEL är ett robust system för radiokommunikation som används av räddningstjänster och andra blåljusmyndigheter. I den donerade utrustningen från Crane Currency ingår bland annat fordonsradio, handhållna terminaler, batterier och laddare.

Bildtext: Crane Currency i Tumba har donerat avancerad kommunikationsutrustning (RAKEL) till Sjöräddningssällskapet. Från vänster: Andreas Hammarström, Crane Currency, Yulianto Blom, Factory Supply Chain Manager på Crane Currency – och frivillig sjöräddare i Sjöräddningssällskapet – och David Llewellyn, Crane Currency.