24 september, 2019

Sea Ray firar 60 år med jubileumsmodell

Amerikanska Sea Ray firar sitt 60-årsjubileum med en specialversion av sin SLX 350 Outboard. Båten hade europeisk premiär på den flytande båtmässan i Cannes i början av september.

Båtliv körde den här båten redan i början av sommaren, i samband med att Mercury Racing 450R visades upp för internationell press. Den limiterade versionen av SLX-R visades då med 2×450 hk. Modellen finns även med 2xMercury 350 Verado eller trippelmontage utbordare med 1 050 hk. Med 900 hk är toppfarten cirka 53 knop medan en bra marschfart ligger på cirka 30 knop.

Båten är mycket amerikansk, men fungerar väl även i Europa med stora öppna och sociala ytor. Fören är designad som på en bow rider, med rejäla sittytor. Ombord finns även ett par rejäla kojer, toalett och pentry samt väldigt smarta solbäddar.

SLX-R 350 Outboard med 2xMercury Racing 450R får dessutom mycket fina prestanda och en tyst gång i sjön tack vare utombordarna. Bland övriga tekniska finesser märks en instrumentpanel med 12 tums glasskärmar och ett intuitivt system från Simrad kallat SelectResponse, Mastervolt NMEA 2000 laddsystem och ett FUSION Marine ljudsystem.

Båten har flera designelement i kolfiber, bland annat på den speciella hardtopbågen, en speciell lack i Shadow metallic och hög standard på alla dynor i hela båten. För den som vill stila i hamnen har båten även röd undervattensbelysning.

Tekniska fakta

Längd:      10,5 m

Bredd:      3,2 m

Vikt:          5 470 kg

Bränsle:    670 liter

Vatten:     113 liter

V-botten:  21 grader