26 september, 2019

Brabus Marine bygger 28-fots kabinbåt

Brabus Marine har hittat sin plats på marknaden för snabba båtar med prestanda över 50 knop. Shadow 500 Cabin är en snabb 28-fotare som passar för snabba resor i skärgården eller som tender för en större båt.

Brabus Marine har fått ett bra välkomnande på marknaden. Trots att båtarna är betydligt dyrare än sina ”kusiner” Axopar och att de bara byggs i starkt begränsade upplagor så har de etablerat sig ordentligt på marknaden. På båtmässan i Cannes berättades om en kund i ett arabiskt land som köpt sju stycken Brabusbåtar – en till vart och ett av sina barn. Barnen hade sedan tidigare egna Brabusbilar också.

Brabus Shadow 500 Cabin ”Black Ops Limited Edition 1 of 28” är nästa nya modell i samarbetet med den tyska bilbyggaren. Båten får fartegenskaper på över 50 knop och en lyxig kabin. Syftet är att bygga en snabb båt som kan marscha cirka 40 knop utan problem. Skrovet är ett tvåstegat V-format skrov med 20 graders vinkel.

Enligt båttillverkaren kommer den här modellen att bli vanlig i hamnar som Monaco, St. Tropez och Lake Como.

Båten blir godkänd för sex personer. Ett djupgående på endast 0,80 m gör att den klarar av även skandinaviska skärgårdar.

Kabinen blir utrustad enligt Brabusstandard med mjuka dynor och textilier, fina detaljer i exklusive material och den får en eldriven taklucka.

Motoriseringen blir totalt 500 hk med gott om vridmoment i två stycken Mercury Marine 4,6 liters V8 ProXS fyrtakts utombordsmotorer.

Premiären för Brabus Shadow 500 Cabin hölls på Monaco Yacht Show 25 september.

Tekniska fakta

Längd:      9,52 m

Bredd:      2,95 m

Djup:        0,80 m

Vikt:          1 940 kg

Bränsle:    280 liter

Motorer:   2xMercury ProXS 250 hk

Pris:         175 500 Euro plus moms med 2xMercury Marine V8 Pro XS 250 hk

Info:          https://brabusmarine.com/