1 oktober, 2019

LightHouse Bermuda – ny uppdatering för seglare

Den nya uppdateringen för operativsystemet LightHouse Bermuda 3.10 från Raymarine möjliggör spännande nya seglingsfunktioner på Raymarine Axiom-multifunktionsdisplayer.

Pressmeddelande:

Det bästa sättet för seglare att ta sig till Bermuda – och alla andra resmål – är med Raymarines senaste, kostnadsfria LightHouse™ 3-operativsystemsuppdatering för multifunktionsdisplayerna Axiom®, Axiom Pro and Axiom XL.

LightHouse Bermuda v3.10 är fullastad med nya och förbättrade funktioner för fritids- och tävlingssegelbåtar som är utrustade med en eller flera Axiom-multifunktionsdisplayer. Liksom med alla uppdateringar av Raymarines LightHouse-operativsystem är nedladdningen gratis och enkel på http://www.raymarine.eu/multifunction-displays/lighthouse3/.

LightHouse Bermuda kommer med 60 nya uppsättningar polarresultatdata för populära seglings- och kryssningsbåtar, vilket ökar LightHouse 3:s bibliotek med polardata till över 260 modeller. Både kaptenen och besättningen kan utnyttja optimerade laylines för specifika fartyg genom att helt enkelt välja märke och modell.

LightHouse Bermudas nya display med översikt över tävlingsdata erbjuder helskärmsvyer över kritisk startlinjeinformation. Tävlingstid, faktiskt tid, avstånd till linjen samt information om vind och laylines visas alltihop på ett stort, djärvt och lättförståeligt sätt.

LightHouse Bermuda innefattar en praktisk marginallist för tävlingar som kan visas längs den vänstra kanten av fartygets Axiom-display. Svep helt enkelt med fingret från kanten för att öppna den, och svep tillbaka för att stänga den. Marginallisten ger direkt åtkomst till värdefull tävlingsinformation i realtid, såsom tidtagare, avstånd till linjen, riktning och kvarstående tid.

Tävlingsseglare kan använda den här funktionen för att enkelt pinga startlinjens babord- och styrbordsändar innan tävlingen börjar. Det är bara att segla till varje position och trycka på sjökortsdisplayen för att enkelt lägga in dem. Startlinjens ändar kan bytas ut med en enda tryckning.

Du kan komma åt en ny tävlingstimerfunktion från Bermudas marginallist för tävlingar eller översikten över tävlingsdata. Det är bara att trycka på timern för att starta nedräkningen, ändra varaktigheten eller synkronisera med den officiella tävlingstiden.

Bermuda ger Axiom inbyggt stöd för de populära seglingsapparna PredictWind och Offshore. Få detaljerade vind- och väderprognoser till din båt via Wi-Fi, satellit eller SSB. Få detaljerade avgångs- och väderruttsplaner direkt i appen. En prenumeration på PredictWind eller Offshore krävs.

Info: www.raymarine.se