2 oktober, 2019

Mångsidig kabinbåt från Nordkapp

Nordkapp 905 Gran Coupe är den största modellen någonsin från den norska båtproducenten. Båten har allt som behövs för en semestertur och passar även bra för kortare turer med fartresurser på över 40 knop.

Det är gott om plats i Nordkapp 905 Gran Coupe. Med en längd på 9,11 m och en bredd på 2,98 m har designern Espen Thorup lyckats skapa en båt som är både rymlig och praktisk. Linjerna är dessutom moderna och snygga, så den här båten har förutsättningarna för sig.

– Det var viktigt för oss att bygga en trygg och sportig båt, säger Espen Thorup.

– Vi ville ha en båt med en social planlösning både ute och inne och med två sovavdelningar för dem som vill övernatta. VI ville också ha full fokus på säkerhet, så båten har trygga ytor på däck.

Kabinen är placerad offset, så att skarndäck på styrbord sida är bredare än babord. Det är en smart och enkel lösning, som gör att det blir tryggare att röra sig på däck.

Boutrymmena är fördelade på två fullängdskojer i fören i anslutning till ett badrum med tillräcklig plats för vuxna. Den som behöver mer plats kan även skapa sovutrymmen i salongen.

Pentryt är placerat i salongen med en matplats om babord. Båten rymmer även yttre sittplatser och ett soldäck på akterdäck. Dessutom har båten ett bra soldäck även på fördäck.

Mer fakta kommer senare i tidningen Båtliv.

Tekniska fakta

Längd:      9,11 m

Bredd:      2,98 m

V-skrov:    22 grader

Vikt:          2 550 kg

Bränsle:    309 liter

Vatten:     70 liter

Hålltank:   45 liter

Motor:      1×300 hk (cirka 41,5 knop)

2×150 hk (cirka 43 knop)

Max 2×200 hk (50 knop)

Info:          www.nordkapp-boats.no