8 oktober, 2019

Sjösportskolan får examinationsrätt för F8 och M8

Sjösportskolan har som Sveriges enda privata skola fått Transportstyrelsens bemyndigande och examinationsrätt för Fartygsbefälsexamen klass 8 samt för Maskinbefäl klass 8.

Pressmeddelande:

Sjösportskolan Maritime Academy AB har tagit ännu ett steg in på Sjöfartsmarknaden.

– Vi är väldigt stolta över att ha fått denna unika rättighet av Transportstyrelsen och ser det som en kvalitetsstämpel för hela vår verksamhet. Denna examinationsrätt har tidigare endast varit förbehållen endast högskolor, säger Nina Nordström, kursansvarig och ägare.

Skolan är sedan tidigare godkända av Transportstyrelsen och andra utbildningsorgan för bland annat Handhavande snabba faryg, AIS, ISPS, BRM, ECDIS, GOC, ROC, Master of Yachts  och specialbehörighet för tanklasthantering -olja och kem samt även certifikat för tjänstgöring på olje- och kemikaliefartyg, så kallad Tankerman. Med andra ord ett mycket brett sortiment inom yrkesbåtlivet.

Maskinbefäl klass 8 är en teoretisk utbildning om båtmotorers konstruktion och skötsel med grundläggande ellära och kringsystem. Den är obligatorisk för alla som vill köra båt med motorer över 405kW (550 hk) inom yrkeslivet.

Vd och delägare i Sjösportskolan, Karl Nordström:

– Vi är både stolta och nöjda. Vi har ju redan fullt sortiment på utbudet av fritidskurser, så det känns helt rätt att tillhandahålla fler yrkeskurser också, då vårt fokus är på utbildning och säkerhet till sjöss.

Sjösportskolan, Swedish Maritime Academy AB, erbjuder utbildningar för alla som älskar havet. Vi har alla typer av utbildningar, oavsett om du vill fylla seglen, köra säkrare eller tjäna ditt levebröd på vågorna. Dessutom sedan tjugoåtta år äventyrsseglingar och bemanningsservice av skeppare och övrig besättning i hela världen. Totalt 50 års erfarenhet av utbildningar till havs.

Info: www.sjosportskolan.se

Bilden: Kalle och Nina Nordström på Sjösportskolan i Göteborg.