21 oktober, 2019

Jollesegling på vintern i varma vatten

Sailstar startar ett nytt seglarcenter på Teneriffa. Utbudet kommer att vara grundkurser för nybörjare och jollesegling för enskilda, grupper och klubbar.

Sailstar är ett företag som utbildar i segling, praktisk segling. Under november 2019 startar Sailstar sitt nya seglarcenter på Teneriffa där vi kommer att arrangera grundkurser med jollar och dagseglare och jolleträning för enskilda, grupper och klubbar. De jollar Sailstar har på plats är Laser (tre riggar). RS Aero (tre riggar), RS Zest och RS Neo för grundkurser och Sigma dagseglare med köl för de som vill segla lite tryggare.

– Vi har under flera år letat efter en plats att bedriva verksamhet för jollesegling på någon av Kanarieöarna, främst tittade vi på Gran Canaria men när vi för ett och ett halvt år sen fick en förfrågan från Amarilla sailing här på Teneriffa så föll polletten ner snabbt, berättar Tomas Sandström, Sailstars grundare.

– På Teneriffa kommer vi att ha både grundkurser i jollesegling och möjlighet för träning och ren nöjessegling i jollar. De jollar vi använder för utbildning är 1–2 mans RS Zest, 1-mans RS Neo och Sigma dagseglare för upp till fyra personer. Jollarna vi har för träning i dagsläget är Laser och RS Aero, båda med alla riggarna och segel. Vi håller till på San Miguel Marina vid Golf del Sur på södra Teneriffa, nära södra flygplatsen och 10 km till Los Cristianos. En lite mindre by men med flera hotell och vårt läge är bra med bra och säkra vindar precis utanför marinan. Surf- och kitemeckat El Medano ligger inte heller långt ifrån, fortsätter Tomas.

– Sailstars grundkurser är på fyra dagar, blandat praktik och teori och vi har en egen utbildningsbok för segling. Med jollesegling under fyra dagar kommer man långt med sin segling eftersom jollesegling är så intuitivt. Vi rekommenderar alla som har fysisk möjlighet att segla jolle, men man ska även komma ihåg att det är fysiskt krävande. Nu använder vi givetvis följebåtar som säkerhet och har, trots varmt vatten, våtdräkter. En fördel med vindarna här är att de är stabila och nästan alltid sydost som innebär en sned pålandsvind för vår del. Perfekt för ut- och insegling.

Säsongen på Teneriffa komplettera vår svenska och kroatiska säsong perfekt, vi startar här i november, nästa år i oktober, och avslutar i början av april. Vår samarbetspartner Amarilla sailing har verksamhet något längre än oss så det finns möjlighet att segla här även senare, berättar Tomas Sandström på Sailstar.

Info: www.sailstar.se