21 oktober, 2019

Ny teknik för assisterad tilläggning

Raymarine DockSense, som introducerades i början av 2019, är den första lösningen för intelligent objektidentifiering och assisterad tilläggningsteknik med rörelseavkänning för fritidsbåtar. DockSense Alert, som bygger på denna patentansökta teknik, kan installeras på alla båtar för säker övervakning av omgivning och trygga tilläggningar.

På samma sätt som förarassistansfunktionerna i dagens moderna bilar känner DockSense Alert av, visar och gör båtföraren uppmärksam på hinder kring båten med FLIRs kamerateknik och videoanalys. Livevideo från respektive DockSense-kamera gör det lätt att se döda vinklar på Raymarine Axiom-skärmen och DockSenses intelligenta objektavkänning bidrar till att förhindra skrapmärken, kollisioner och tillbud som kan bli både dyrbara och pinsamma.

DockSense Alert-systemen består av en till fem DockSense stereo vision-kameror och en central processor som är kopplad till en Raymarine Axiom-skärm eller ett nätverk. DockSense Alert mäter exakta avstånd till kaj, pålar och andra förtöjda båtar och ger visuella realtidsindikatorer samt en livekameravy på Raymarine Axioms multifunktionsskärmar. Systemet avger även visuella larm och ljudlarm för att uppmärksamma båtföraren i realtid på effekterna av vind, strömmar och propellerkraft.

DockSense Alert-systemen kommer att vara tillgängliga för Raymarines båtbyggarpartner under fjärde kvartalet 2019. En Raymarine Axiom-skärm krävs för att DockSense Alert-systemen ska fungera och de erbjuds i paket med en, tre eller fem kameror.

Info: www.raymarine.com/docksense