Fyndläge för båtar på begagnatmarknaden

Nu när hösten kommit på riktigt är det hög tid för alla båtägare att ta upp båten inför vintersäsongen. En period när många också vill bli av med båten snabbt för att slippa upptagning och kostnad för förvaring och underhåll. De flesta tar upp båten i oktober så för den som är på jakt efter en båt är det nu fyndläge på Blocket när många passar på att sälja och priserna är något lägre än i maj när det är högsäsong.

Medianpriset på en begagnad motorbåt på Blocket var under maj månad 54 000 kronor jämfört med ett medianpris nu i oktober som ligger på 40 000 kronor. Under maj månad var medianpriset 43 250 kronor på en begagnad segelbåt jämfört med 37 500 kronor i oktober månad i år.

– Höstsäsong är köpläge för begagnade båtar. Fördelen är att många säljer sina båtar till rabatterade priser för att få båten såld innan upptagningen och slippa underhåll och kostnad för vinterförvaring. Är man snabb finns det många fynd att göra, säger Tero Marjamäki, presschef på Blocket.

Bland de mest sökta båtarna på Blocket just nu ligger Buster, Nimbus och Princess i topp bland motorbåtarna. Bavaria, Najad och Hallberg Rassy är i topp bland de mest sökta segelbåtarna.

– “Höstbåtar” toppar listan bland motorbåtarna med tåliga aluminiumbåtar från Buster som mest sökt, följt av något större familjebåtar från Nimbus. Bland segelbåtarna är kvalitetsvarumärken som Bavaria och Najad mest eftersökt just nu, säger Tero Marjamäki. 

Mest sökta varumärken inom motorbåtarna på Blocket

 1. Buster
 2. Nimbus
 3. Princess
 4. Yamarin
 5. Flipper
 6. Ryds
 7. Storebro
 8. Targa
 9. Uttern
 10. Anytec

Mest sökta varumärken inom segelbåtar på Blocket

 1. Bavaria
 2. Najad
 3. Hallberg Rassy
 4. Maxi
 5. Nauticat
 6. If
 7. Swan
 8. Albin
 9. Arcona
 10. Winga

Medianpriser begagnade båtar på Blocket
Medianpris motorbåtar maj 2019: 54 000 kr
Medianpris motorbåtar oktober 2019: 40 000 kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*