23 oktober, 2019

Ny 6,3 m Yamarin daycruiser

Yamarin fortsätter att förnya sitt modellsortiment. Nu står nya Yamarin 63 Day Cruiser i turen, en båt för glada sommardagar till sjöss. Denna systermodell till Yamarin 63 Bow Rider har en funktionell sittbrunn, förstklassiga köregenskaper, Yamarin Q-systemet samt många andra, praktiska detaljer som ökar trivseln ombord.

Pressmeddelande:

Till sitt yttre påminner Yamarin 63 DC, liksom Yamarin 63 BR, om modellsortimentets flaggskepp Yamarin 88 Day Cruiser. Den moderna designen, de stora badplattformerna och det svarta grafiska sidoelementet framhäver det sportiga utseendet.

Nya Yamarin 63 DC har, gemensamt med Yamarin 63 BR, ett nytt skrov som visat sig bra samt en fungerande sittbrunn. I daycruiser-modellen kompletteras sittbrunnen av en kabin i fören, som fungerar såväl som övernattningsplats, barnens dagssömnsplats som stuvutrymme.

Föraren har framför sig en 10 tums Yamarin Q-smartskärm. Yamarin Q är en mångsidig kördator och ett infotainment-system, som på pekskärmen visar båtens mätare, elektroniska kartor, användarinstruktioner och talrika andra funktioner och innehåll. Även Yamaha-utombordsmotorerna integreras sömlöst till Yamarin Q-skärmen.

Yamarin-båtarnas användare kan i sin mobiltelefon ladda ner Yamarin appen, som bland annat innehåller båtens och motorns användarinstruktioner samt en automatisk loggbok. Loggboken sparar förutom körrutten och resans längd också bränsleförbrukningen och väderutsikterna. I applikationen ser man även båtens positionsuppgifter, information om batterispänningen och bränslemängden. Då båten har Yamarin Q synkroniserar loggboken de av infotainment-systemet sparade positionsuppgifterna via molntjänsten med applikationen.

Den stora, lätt överskådliga och funktionella sittbrunnen är planerad för maximal trivsel till sjöss. Framsätet har ett fällbart ryggstöd, som med ryggstödet framvänt transformeras till en del av sittbrunnen soffgrupp. Tack vare klaffbänken som finns bakom förarsätet får man i sittbrunnen en bekväm sittgrupp för 5–6 personer. Till sittgruppen får man som tillval ett bord samt en solbädd för två personer.

Förarsätet kan justeras mångsidigt och framför det finns ett stadigt fotstöd, så att var och en kan hitta en optimal körställning för sig själv. De moderna pulpeterna och den goda ergonomin garanterar en skön färd för både föraren och passagerarna. Som tillval får man bl.a. ett kylskåp under framsätet.

I kabinen ryms två fullvuxna att övernatta och den fungerar bra som dagssömsplats för familjens yngsta samt som ett välskyddat stuvutrymme under båtutfärden.

Kabinens skjutdörr fungerar även som trappa till fördäcket, som glider in under passagerarsidans pulpet. Durken i kabinen ligger klart lägre än sittbrunnsdurken, vilket gör att instigningen är enkel och sitthöjden i kajutan är god. Kabinen är rymlig och ljus kommer från däcksfönstren och skrovfönstren som går att öppna.

Bakom akterbänken finns en stor, tudelad badplattform på vilken det är tryggt att röra sig och som fungerar utmärkt till exempel  i samband med vattensporter. Vattenskidbågen får man som extra utrustning.

Det är lätt att röra sig i båten: tack vare rejält tilltagna badplattformer, den lätt överskådliga sittbrunnen och de stadiga trapporna är det tryggt och enkelt att förflytta sig från akterdäck till fördäck.

Vid planeringen av Yamarin 63 DC har tillverkaren satsat på utmärkta köregenskaper och hydraulstyrningen höjer ytterligare körnjutningen och komforten. Med en Yamaha-utombordsmotor med maximal effekt på 150 hk stiger toppfarten till cirka 43 knop.

Bottnens formgivning och de negativa slagen gör båten utomordentligt stabil och körupplevelsen är balanserad. Båtens styrning är exakt, vilket gör att till exempel manövreringen i hamn är enkel.

Yamarin 63 DC har som standardutrustning bland annat Yamarin Q, hydraulstyrning, dynserier för sittbrunn och kabin, äkta teak på fördäcket, i sittbrunnen och på badplattformerna samt hamnkapell.

Som tillval får man bland annat ett tvådelat kapell, kylskåp, vattenskidbåge, bord samt en solbädd i sittbrunnen.

Tekniska fakta

Längd:      6,3 m

Bredd:      2,35 m

Personer: 6

Vikt:          ca 990 kg

Motor:      115–150 hk

Toppfart:  43 knop (Yamaha F150)

Info:          https://yamarin.com/sv