25 oktober, 2019

Wally satsar på extrem design i 165-fotare

Wally är världsberömt för sin mycket speciella design och höga kvalitetsnivå. Det allra senaste är en 165-fotare där norska designern Espen Øino samarbetar med Luca Bassani.

Wally, som sedan i våras är en del av Ferretti Group, säger att deras nya 165 Wallypower är en snabb superyacht som kommer att förändras hur marknaden ser på yachter för Medelhavet.

Designen för 165 Wallypower är extrem och kommer att dra uppmärksamheten till sig. Inspirationen kommer från den minst sagt radikala 118 Wallypower, en av Wallys första banbrytande båtar. Øino har tagit essensen av Bassanis vision och skapat en helt ny yacht som mer för tankarna till en militärbåt än en lyxig superyacht.

Det är dock enkelt att föreställa sig lyxen och bekvämligheten av den nya yachten med hjälp av bilderna här intill. Båten är extremt öppen och har alla de detaljer som den kräsna kundkretsen kräver.

Båten har skarpa linjer och öppna däcksytor samt en stor innervolym. Kunderna till den här typen av ultradyra och extrema yachter vill på ett enkelt sätt kunna välja mellan att vistas ute eller inne. En av de viktiga förutsättningarna är dock att de vill känna sig nära vattnet hela tiden.

Den 50 m långa yachten har ett tonnage på 499 GT. Det är inte extremt stort i yachtsammanhang, men ändå har den nya yachten många av de kännetecken som märks på större yachter. Ägarens huvudkabiner finns till exempel på huvuddäck medan gästernas kabiner är på nedre däck.

Midskepps på huvuddäck finns en stor salong med matplats och dubbla balkonger som kan fällas ut längs sidorna. På både babords och styrbords sida finns dessutom trappor som leder ner till vattnet.

Yachten är utrustad med dubbla dieselmotorer och vattenjet, som ska ge en toppfart kring 30 knop.