25 oktober, 2019

Dream Yacht Charter växer och öppnar bas i Norge

Dream Yacht Charter fortsätter växa med nya destinationer världen över och Norden är inget undantag. Efter en lyckad första säsong i Saltsjöbaden utanför Stockholm öppnas nu den första basen i Norge, i Stavanger.

– Vi vill erbjuda segling på exotiska och spännande platser världen över, i både varma vatten och svalare klimat. Allt fler seglare vill utforska nya områden och vår nordiska natur med tusentals öar och allemansrätt gör att många är lockade av att segla här. Att upptäcka Norge med segelbåt är en unik upplevelse som vi nu möjliggör för fler att ta del av.

– Segling från Stavanger är ett smörgåsbord för naturälskaren, här kan du segla längs Lysefjorden och vandra upp till den världsberömda Predikstolen, färdas längs Kjeragfjorden och övervinn din höjdrädsla när du balanserar på klippan Kjeralgbolten och njut av segling till obebodda öar i skärgården, säger Niklas Engstrand, General Manager för Dream Yacht Charter i Skandinavien.

Basen i Norge är belägen i Åmøy Marina på västra Åmøy, cirka tre mil från Stavanger, och utgör en perfekt startpunkt för att uppleva Norge med båt. Från och med slutet av april erbjuds här tre nya enskrovsbåtar från Dufour i storleken 36 till 41 fot.

Förutom naturupplevelser har Stavanger en rik kulturell historia och en lång tradition inom skepps-och fiskeindustrin, känd för sina sardinburkar från tidigt 1800-tal till 1970-talet.

Stavangers naturtillgångar och oljeindustrin gör att det är en internationell stad med många hyllade restauranger. Här erbjuds förutom färsk fisk och skaldjur, lamm, vilt, grönsaker och frukt från lokala producenter. I juli anordnar man dessutom Nordens största matfestival, Gladmat.