X-Yachts köper HOC Yachts

Danska X-Yachts köper HOC Yachts av Navico. Det svenska motorbåtsmärket hamnar därmed i dansk ägo.

Framtiden för HOC Yachts, som är en svensk konstruktion, har varit lite oklar sedan först varvet på Gotland som byggde båten gick i konkurs och därefter ägaren, marinelektroniktillverkaren Navico, bytte vd från Leif Ottosson till Knut Frostad.

Nu verkar framtiden dock vara säkrad sedan det danska kvalitetsvarvet X-Yachts har köpt HOC Yachts. X-Yachts har under en längre tid planerat att utveckla en egen motorbåt och därför passar den här lösningen extra bra.

– Vi har sett att det finns ett behov av en motorbåt som kan bidra till att ytterligare stärka X-Yachts vision av kvalitetsbåtar för att uppfylla våra kunders drömmar, säger X-Yachts ordförande, Ib Kunøe.

– Vårt löfte är att utmana marknaden genom vår styrka inom design, innovation, teknologi och hantverk.

I framtiden kommer därmed HOC Yachts att byggas i Danmark.

– Så snart vi har en klar överblick över alla förutsättningar och praktiska frågor kommer vi att börja flytta produktionen från Visby till X-Yachts fabrik. Vi kommer att ge båten en del av X-Yachts design baserat på våra 40 års erfarenhet av att bygga segelbåtar, säger vd Kræn Nielsen.

Premiär för HOC Yachts från de nya ägarna är planerad till Boot Düsseldorf 2021.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*