31 oktober, 2019

Garmin lanserar GPS-flaggskepp

Garmin GPSMAP Plus-serien är det senaste tillskottet i företagets flaggskeppsserie GPSMAP med förstklassiga multifunktionsdisplayer. De erbjuder större möjligheter vid motorintegrering och OneHelm tredjepartsintegrering.

Pressmeddelande:

Dessa intuitiva funktioner är nödvändiga för att båtupplevelsen ska bli mer automatiserad och lätthanterlig, samtidigt försvinner behovet av fler kontrollenheter och skärmar.

GPSMAP Plus-serien är en stark efterföljare till GPSMAP 722, 922 och 1222 Touch och har all dess funktionalitet. Dessutom har den en markant förbättrad integreringskapacitet, såsom J1939 motorintegrering och kompatibiliteten med OneHelm, en exklusiv funktion som förenklar kontroll och anpassning av båtens viktigaste system till en huvudkälla – kombinationsenheten från Garmin. För första gången finns denna funktion i 7- och 9”-displayer och ger ökad bekvämlighet, kontroll och säkerhet ombord. Sedan denna innovativa HTML5-plattform, som är framtagen för tredjepartsföretag, lanserades 2018 har system och teknologier från 16 märken i branschen – belysning, stabilisering, digital switching och ännu mer – integrerats i OneHelm. Det finns stöd för OneHelm i hela GPSMAP Plus-serien.

Processorkraften som finns i GPSMAP Plus-serien har också förbättrats för att kunna erbjuda en användarupplevelse av hög klass. Hastigheten vid kartritning är snabbare och samtliga sensorer, såsom radar, ekolod och multimedia, har också fått en förbättrad prestanda.

GPSMAP Plus är förprogrammerad med en baskarta över hela världen och har stöd för sjökorten BlueChart g3, Garmins senaste sjökort med integrerad Navionics-data. Dessutom finns stöd för funktionen Auto Guidance1, en teknologi som söker igenom relevanta sjökort för att kunna skapa en föreslagen rutt baserat på angivet djup och höjd. I sjökorten BlueChart g3 Vision får du ännu mer data i form av 3D-vy, satellitbilder, flygfoton och ännu mer.

Versionen ”xs”-Plus har stöd för 1kW traditionellt CHIRP-ekolod, ClearVü scanningekolod och  Panoptix all-seeing-ekolod, inklusive Panoptix LiveScope System. ”xsv” Plus-modellerna har dessutom stöd för SideVü scanningekolod (givare köps separat).

Enheten har inbyggt WiFi och därmed blir det enkelt att använda Garmins kostnadsfria mobilapp, ActiveCaptain. Den skapar en kraftfull koppling mellan en kompatibel mobil enhet och GPSMAP Plus. Använd ActiveCaptain-appen för att få åtkomst, uppdatera och köpa nya sjökort från OneChartTM i din mobil när det passar dig. ActiveCaptain är ett community där du kan dela information om intressanta platser som är relevanta när du är på sjön, få åtkomst till data från QuickdrawTM Community och ännu mer. ActiveCaptain erbjuder också smartaviseringar1 direkt till din plotter/kombinationsenhet, mjukvaruuppdateringar, möjlighet att planera dina kommande turer även då du inte är på båten. Och mycket mer.

Enheterna finns tillgängliga i ett flertal olika storlekar för att passa många olika båtar och budgetar. GPSMAP Plus-serien har intuitiva touchskärms-displayer i storlekarna 7-, 9- eller 12”. Samtliga har stöd för att dela ekolod, sjökort, användardata, kameror och ännu mer mellan flera olika enheter. Dessutom finns stöd för NMEA 2000, där du kan koppla till autopiloter, digital switching, väder, FUSION-Link, VHF, AIS och andra sensorer.

Pris från 11 199 kr till 31 199 kr.

Info: www.garmin.se