31 oktober, 2019

Ultimat bild från kompakt kupolantenn

Navico lanserar en ny radar som ger en utmärkt bild med en liten och kompakt kupolantenn. Simrad HALO20+ och HALO20 Radar är utformade för sportfiske- och segelbåtar.

Pressmeddelande:

Simrad HALO20+ Radar finns redan med en 24-tums kupolantenn, och är tillverkarens minsta Pulse Compression Dome Radar hittills. Den nya 20-tums kupolantennen har samma funktioner. Med 360-graders svep per sekund, en räckvidd på upp till 1,5 Nm ger dessa ultrasnabba uppdateringar båtförare en nästan realtidsvy på nära håll, vilket ger en ultimat vy för att undvika kollisioner mellan stationära och snabbrörliga mål.

HALO20+ är idealisk för kustnära båtar och levereras i en kompakt kupolantenn som ger exakt detektering på kort, medellångt och långt avstånd (upp till 36 Nm). Båtförare kan bevaka två områden samtidigt i läget för dubbla mätområden vilket gör att de kan hålla ett öga på vädret samtidigt som de spanar efter kollisionsrisker på nära håll. HALO20+ Radars pulskomprimeringsteknik fungerar lika bra på alla avstånd samtidigt som den skarpare strålen gör det lättare att urskilja små eller avlägsna mål.

Med Simrad HALO20+ kan båtförare identifiera faror snabbt med VelocityTrack Doppler-teknik som ger snabb feedback på om målen är på väg mot dig eller rör sig bort. Enkel färgkodning framhäver potentiella risker, vilket ger en bättre uppfattning av situationen och minskar risken för kollision ytterligare. HALO20+ Radar har ingen gräns för antalet mål på skärmen samtidigt och kontrollerar automatiskt alla objekt i området så att du inte behöver välja ut mål manuellt.

Den nya HALO20 Radar-modellen är en kostnadseffektiv lösning för båtförare att öka situationsmedvetenhet och undvika kollisioner.  Så att de kan upptäcka kollisionsrisker och andra objekt i närheten och upp till 24 sjömil bort. Tack vare sitt kompakta format och låga profil är HALO20 radarlösningen för budgetmedvetna båtförare med små sportfiskebåtar och mindre motorbåtar.

HALO20-radarn har också ett omfattande utbud av funktioner som förbättrar din situationsmedvetenhet och säkerhet på vattnet. Båtförare kan övervaka valda kollisionsrisker med MARPA-objektspårning och spåra upp till 10 objekt. Vare sig problemet är trånga vattenvägar eller dålig sikt så löser HALO20-radarn det med en tydlig och aktuell bild av omgivningen.

Både Simrad HALO20+ och HALO20 Radar har MARPA-objektspårning InstantOn-teknik och lägena Harbour, Offshore och Weather som finjusterar radarns avancerade signalbehandling för att säkerställa att målen tydligt kan ses – även i de tuffaste miljöförhållanden.

HALO20+ kostar 26 047 kr och HALO20 har ett pris på 20 712 kr.

Info: www.simrad-yachting.com