4 november, 2019

Utfällbart och utombordare i ny Beneteau

Beneteau Antares 11 följer helt de senaste designtrenderna för båtar. En del av akterdäcket är utfällbar och på akterspegeln hänger två stycken utombordsmotorer.

Motorvalet gör att båten får betydligt större volym än om den förses med traditionella inombordare. På 11 m totallängd har den franska båttillverkaren byggt en weekendcruiser med gott om plats för hela familjen.

Den nya modellen, som får premiär på Paris båtmässa i december, blir flaggskepp i Antares modellserie där den första båten presenterades 1977. Fokus vid framtagandet har legat på komfort och utrymme, men också säkerhet och innovation.

Båten är ett resultat av ett samarbete med Sarrazin Design. Linjerna är väl utdragna om än lite kantiga som i många moderna båtar. Skrovsidorna består delvis av stora fönsterrutor som limmas in i konstruktionen, en teknik som allt fler båttillverkare använder.

Kabinen är designad och placerad offset, så att gångborden om styrbord blir extra breda. Ofta är detta en riktigt bra lösning när man vill ha säker passage ombord, vid tilläggning med mera. Boutrymmena är fördelade på kabiner och intill dem finns även ett separat badrum.

Båten är avsedd för utombordare på max 2×300 hk.