8 november, 2019

Vicem 65 Classic – modern yacht i klassisk stil

Det klassiska sår fortfarande högt i kurs. Nya Vicem 65 Classic är en klassiskt byggd men modern yacht som vann ”People’s Choice Award” vid Newport International Boat Show i september.

Vicem är väl bekanta med hur man bygger de allra finaste båtarna med inredning i trä. Inredningen i företagets nya 65-fotare lämnar inte många oberörda med sitt överdåd av fina träarbeten.

Båten är utrustad med två stycken Volvo Penta dieselmotorer och är byggd för en marschfart på 23 knop.

Den stora salongen innehåller allt från förarplats på styrbords sida och passagerarplatser i färdriktningen, stor matplats och en sittgrupp modell lyxvilla med en soffa på vardera sidan. Pentryt med sina stora avställningsytor är dock placerat en halvtrappa ner med lätt åtkomst till salongen. Båtens volym i det över 20 m lång och drygt 5,5 m breda skrovet ger generösa utrymmen. Alla detaljer är utförda i mahogny och vitt.

Från salongen kommer man ut på akterdäck via dubbla skjutdörrar. Även på akterdäck är det mahogny som gäller för detaljer, matbord med L-soffa med mera. Här finns även flera övriga sittplatser för den som har många gäster ombord. Bekvämligheten är på en hög nivå med kyl och wet bar.

Även under däck är det gott om plats. Boutrymmena är fördelade på generösa kabiner, även här med många fina träarbeten. Ägarkabinen är placerad föröver. Kabinen har gott om stora ljusinsläpp inte minst genom skrovfönster och stuvutrymmen.

För gäster finns två större kabiner, även de med hög träkänsla.

Det stora pentryt är utrustat med frys, kyl, fyrlågig spis och diskmaskin.

Tekniska fakta

Längd ö a:            20,32 m

Längd v l:             18,59 m

Bredd:                  5,69 m

Djup:                    1,60 m

Vikt:                      37 ton

Bränsle:                3 407 liter

Vatten:                 1 287 liter

Motorer:               2×900 hk Volvo Penta D13

Marschfart:           23 knop

Toppfart:              26 knop

Info:                      www.vicemyachts.com