13 november, 2019

Brabus Shadow 900 – 65 knop med 2×450 hk

Brabus Shadow 900 är en av nyheterna från Axopar och Brabus Marine nästa år. Båten premiärvisades för pressen på en specialpresentation i Helsingfors 14 november, där den nya båten toppade 65 knop trots blåst och ösregn.

Brabus Shadow 900, som bygger på Axopars 37-fots skrov, är en extremt potent motorbåt. Med två stycken Mercury Racing 450R på akterspegeln är topphastigheten hela 65 knop för den 4 300 kg tunga båten. Accelerationen är minst lika imponerande; 0–65 knop på cirka 30 sekunder.

Det finskägda företaget, med produktion i Polen, satsar på flera nya modeller inför nästa år. Den verkligen världspremiären sker på Boot Düsseldorf i januari 2020, men redan nu har alltså båtpressen fått känna på nyheterna.

Axopar 37 Spyder heter ytterligare en ny modell, som är grunden för Brabus Shadow 900. Brabusnamnet visar att den här modellen har tagits fram i samarbete med Brabus Marine, ett dotterbolag till bilförädlingsföretaget Brabus.

Brabus Shadow 900 är en enorm daycruiser med kabin och toalett. Fokus ligger på körupplevelserna och designen påminner delvis om Nimbus T11.

Den nya modellen har stora däcksutrymmen och gott om plats för packning. Passagerarna sitter bekvämt i tre stolar vid förarplatsen eller en rad med fyra säten något längre akter ut.

Vid årets Boot Düsseldorf var det bland annat världspremiär för 28ft BRABUS Shadow X00 ”One of Twenty Eight”. Fortsättning följer alltså och båtarna blir allt större och allt snabbare.

Fotnot: Den första Axopar 37 var 11,20×3,3 m och vägde 3 770 kg .Den hade V-botten i 20 grader med två steg och var godkänd för upp till 2×350 hk utombordare.