22 november, 2019

Första bilderna på nya Nimbus T8

Här är de första bilderna på Nimbus T8. Detta är det svenska båtföretagets kommande storsäljare på den nordiska marknaden.

”Tender” T8 är lillasyster i en ny båtserie som även består av en 9 m och en 11 m modell med varianter. T8 blir också den första Nimbusmodellen som byggs i den finländska fabriken i Kuopio, det vill säga den före detta Bellafabriken.

Den nya modellen följer samma koncept som T9 och T11, vilket innebär stor däcksytor och en social design som är tänkt för att familj och vänner ska kunna trivas tillsammans ombord.

Vi har inte fått några specifikationer på Nimbus T8 än. Men med kunskap om de tidigare modellerna så bör båtens totala längd vara över 8 m. båten är försedd med en singelmonterad utombordare och skrovet har två kraftfulla steg. Motorn lär bli en Mercury Verado eftersom Nimbus har ett väl inarbetat samarbete med den amerikanska motortillverkaren.

När den första båten i Nimbus nya serie lanserades (T9) beskrevs den som en nytolkning av Nova och R-serien från företaget. Det vill säga en multifunktionell, ombonad, snabb walk-around som med enkelhet byter skepnad beroende på användningsområde.

Det arvet märks även i den nya modellen, men den är en kompaktversion av två större syskon.

Världspremiären för Nimbus T8 sker på boot Düsseldorf i januari.

Info: www.nimbus.se